Monday, 20 February 2017

Set HFMD Dengan Pengedar Shaklee Miri

Assalamualaikum apa khabar semua? Alhamdulillah mumy happy sangat sebab kakak dan adik dah sembuh dari HFMD. Makanya hari ni mumy nak cerita tentang HFMD ni. Set HFMD macam mana nak dapat? Dapatkan set HFMD dari pengedar Shaklee Miri. Luar Miri pun mumy akan bantu insha Allah.

Baiklah,ceritanya bermula hari khamis dua minggu yang lepas. Kakak mengadu sakit kaki. Malar buat bunyi tengah sakit. Mumy pun satu juga tak check kaki kakak betul-betul. Pendek kata mumy just take for granted😢😢😢😢. Apa punya mumy kan. Huhuhu.

Dalam kepala mumy tu mungkin kakak kena gigit semut je. Sebab nak dijadikan cerita rumah mumy ni semua jenis semut ada. Yang bisa kepada yang tak berbisa. Yang berbau pun ada. U all tau kan,semut yg kecik halus tu. Tapi ada bau😅😅😅😅😅.

Malam tu kakak malar minum. Sikit-sikit cakap haus. Mumy sukalah sebab anak suka minum air. Tak terfikir apa-apa pun masa tu. Bila kakak dah tidur mula dah kakak batuk-batuk. Macam biasa mumy fikir yang baik-baik. Tertelan liur koooottt. Okey mumy pun tidur. Sebab esoknya plan nal turun Miri😁😁😁😁.

The next day, awal kakak bangun dan cakap kaki sakit. Mumy dah mula hairan😕😕😕😕. Mumy sapu herbal blend. Dalam hati mungkin ada nyamuk ni. Tengah busy nak besiap turun sekolah tu kakak nangis cakap sakit. Mumy pun check. Eeeeehhhh, ada bintik-bintik merah. Berdebar lah mumy waktu tu. Tapi dalam hati masih tak cakap tu HFMD. Yelah,mumy dalam hutan. Anak-anak memang terperap dalam rumah. Tak ada pergi mana-mana.

Hati dah tak tenang. Gelisah memang tak payah cakap lagi lah. Otak dah fokus dengan kakak. Mumy ambil gambar dan sent dengan adik yang kerja nurse. Adik cakap macam HFMD.  Aduh!!!! Lagi lah berombak dada mumy. Macam mana kakak dapat virus ni? Mula lah menggoggle. Hmmmm...masih tak puas hati.

Mumy call lagi kawan-kawan yang anak dorang pernah kena virus ni. Alamak...makin positif penemuan mumy.

Bila penemuan dah semakin positif makan perjalanan ke Miri terpaksa diawalkan. Nak jumpa doktor. Rasa sangat jauh untuk sampai Miri. Memang jauh pun. Tapi,nasib baik mumy ni Pengedar Shaklee Miri. Dapat bagi kakak cepat-cepat set HFMD. Sebab laju sangat abang drive. Kakak macam biaslah muntah😥😥😥.

Sampai Miri bedezup kami ke Colombia Asia. Doktor pun dengan penuh senyuman cakap ya this is HFMD Virus. Mumy pun how come? My dougther stay at home and never going out. Beside,we are in a rural area. In the middle of the jungle. Alamak!!! Speaking pulak 😂😂😂😂. Doktor pun senyum lagi. Dalam hati mesti cakap tak percaya cakap aku ni😂😂😂😂. Its normal...it can spread through air. Hmmmm...okeylah doktor you know better. Maka bermulalah sesi kuarantin untuk kakak.

Sepanjang hari mumy akan pantau bintik-bintik merah tu. Alhamdulillah set HFMD sangat membantu merencatkan virus tu. Mumy memang puji nutriferon shaklee tu. Nutriferon ada dalam set HFMD tau. Kalau u all nak tau lebih detail boleh contact mumy aka Pengedar Shaklee Miri😍😍😍😍.

Alhamdulillah dengan izinNya bintik merah tu hilang dalam masa tiga hari. Alhamdulillah. Tinggal tiga biji bintik merah dekat dalam mulut je. Tapi yang bestnya kakak tak ada nangis ke apa cuma kurang menyusu. Tapiii...makannya bertambah😂😂😂😂.

Apa pun syukur alhamdulillah. Panjang pula cerita mumy hari ni. Baiklah mumy stop dulu ya. Jumpa lagi dalam sembang kopi yang akan datang😊😊😊.

Jangan stress beauty is our passion😊😊😊.

Sunday, 12 February 2017

Daftar Ahli Shaklee Dengan Pengedar Shaklee Miri

Assalamualaikum dan selamat.bertugas u all. Hari ni mumy cuti. Adik demam panas. Cuaca kat hutan kot. Apa pun alhamdulillah ni cabaran kan. Hari ni,mumy nak cerita tentang pengedar Shaklee Miri. Bukan hari tu dah cerita ke? Haaaa....nak cerita balik lagi ni sebab nak kongsi sesuatu dengan u all.

Bila ada customer yang beli produk Shaklee dengan mumy mesti cakap susah betul maok carik produk Shaklee di Miri tok. Hehehe...kan dah keluar bahasa Sarawak mumy. Ada yang sanggup cari agen di KL tau. Kesian juga mumy dengan kakak tu. Dahlah ada masalah ketumbuhan di mata.

Alhamdulillah,akhirnya kakak tu pun jumpa mumy pengedar Shaklee Miri. Mumy pun dah consult kakak tu dengan panjang lebar dalam KFC. Cian kakak tu nampak memang happy go lucky tapi Allah je yang tau sebenarnya kakak tu dah hampir kehilangan penglihatan. Semoga cepat sembuh ya kak. Amin...amin...

Nanti kalau nak produk Shaklee lagi carilah pengedar Shaklee Miri  😊😊😊😊😊😊. Ohya,sesiapa yang nak bisnes Shaklee dan nak jadi agen Shaklee jomlah daftar dengan mumy. Semudah minum ESP je u all😂😂😂😂. Dah lah sedap mudah pulak tu.

Mumy perlukan agen di area Miri sebab mumy ni selalu tak ada di Miri. Hehehe....mumy kan bertugas di kawasan pedalaman jadi nak ulang alik ke Bandar Miri tu susah sikit. Jalannya mencabar tau. Muntah tak payah nak cakap la...hehehe. Habis kereta dengan bau muntah😂😂😂😂😂.

Sesiapa yang nak jadi agen atau nak bisnes Shaklee di area Miri boleh cari mumy tau pengedar Shaklee Miri. Insha Allah mumy akan bantu u all sebaik mungkin macam mana mentor mumy bimbing mumy sehingga berjaya.

Nak cari mumy senang je. Boleh komen terus kat sini atau haaaa...cuba u all taip Pengedar Shaklee Miri. Kalau ada nampak perempuan cantik pakai baju merah tu. Haaaa...tu lah mumy😂😂😂😂. Jangan muntah okey....😂😂😂.

Banyak pulak mumy merapu hari ni. Tak apa lah ada juga hiburan u all yang tengah pening buat kerja tu kan😊😊😊😊😊😀.

Baiklah u all,kita jumpa lagi ya dalam sembang kopi kita yang akan datang. Mumy nak lap badan adik ni....panas lagi ni😰😰😰😰😰. Risau pulak mumy. Cepat sembuh ya dekkk...huhuhuhu.

Nak daftar ahli shaklee atau nak cari produk Shaklee boleh lah cari mumy okey. Pengedar Shaklee Miri. Jumpa lagi. Beauty is our passion.

Saturday, 11 February 2017

Stokis Shaklee Miri dan Brunei

Assalamualaikum selamat tengah hari u all. Alhamdulillah hari ni cuaca sangatlah sporting kan. Alhamdulillah. Baiklah,mumy nak buat pengumuman ni,mumy stokis Shaklee di Miri. Haaaa....untuk mereka yang mencari dan yang sedang tercari-cari produk Shaklee tu jom contact mumy. Mumy sedia berkhidmat untuk u all😊😊😊😊.

Berita baik juga untuk u all yang ada di Brunei mumy sedia menghantar oder u all ke sana😊😊😊😊.

Untuk orang Miri yang nak jadi member pun boleh hubungi mumy okey. Cara nak jadi member sangat lah senang u all. Kalau u all takut nak bagi duit dengan mumy untuk yuran pendaftaran, jangan risau mumy boleh daftarkan dan u all boleh bayar sendiri yuran pendaftaran tu kepada pihak Shaklee. Senang kan😍😍😍😍😍.

Jadi sesiapa yang tengah mencari produk Shaklee tu dan rasa susah sangat nak cari Shaklee, sekarang tidak lagi. Sebab mumy ada stock yang cukup untuk u all. Kiranya mumy ni stokis Shaklee Miri lah😊😊😊😊.

Mumy bukan saja stokis Shaklee Miri tapi yang bestnya mumy akan consult u all sebaik mungkin. Inilah keistimewaan mumy😊😊😊😊.

Baiklah u all jumpa lagi ya dalam sembang kopi yang akan datang. Warga Miri yang mencari stokis Shaklee Miri mumy lah orang nya. Jom makan tengah hari. Jangan makan lewat. Nanti gemuk😂😂😂😂.

Beauty is our passion😊😊😊

Bisness Shaklee Online

Assalamualaikum dan selamat berhujung minggu u all. Apa khabar u all? Mumy doakan kita semua sihat alhamdulillah hendaknya. Hari ni mumy nak cerita sikit tentang bisness Shaklee online. Kenapa mumy nak cerita pula? Mesti u all nak tau kan macam macam mana mumy bahagikan masa mumy dengan tugas-tugas mumy yang banyak tapi dapat buat bisness Shaklee online😊😊😊.

Hehe...semangat pula mumy hari ni. Mumy rindu nak sembang dengan u all😊😊😊.

Okey kita direct to the point lah yer. Macam mana kita nak bisness dalam masa yang sama kita ada kerja yang lebih penting untuk dilaksanakan? Macam mumy cakap sebelum ni,kita perlu  ada BIG WHY kita. Ini yang akan buat kita sangat fokus tau.

Seterusnya, kita mesti pandai urus masa. Tadaaaa....yang ni kita semua tau kan? Pengurusan masa tu sangat penting. Allah dah bahagi masa kita setiap sorangnya sama 24 jam. Tak ada lebih tak ada kurang. Adil kan Allah. Allah,rasa kerdil pula diri ini. Sebak pula mumy sebab selalu cakap tak cukup masa😢😢😢😢😢.

Ingat tu u all. Allag dah atur cantik masa kita. Kenapa kita ada 24 jam sehari. Kenapa kita hidup di planet Bumi bukan di Marikh atau Zuhrah. 24 jam sehari tu masa yang cukup cantik untuk kita urus semua urusan dunia dan akhirat kita. Dua-dua ni mesti sama rata okey😁😁😁.

Mumy cikgu,mumy juga isteri tapi macam mana mumy nak bahagikan masa mumy dengan bisness online Shaklee mumy ni?

Cara yang paling mudah kita jaga masa kita denga Allah. Percayalah Allah sentiasa lapangkan masa kita😍😍😍😍.

Seterusnya,gunalah masa yang terluang dengan aktiviti yang bermanfaat. Macam mumy time tidurkan adik mumy akan updatelah kedai online shaklee mumy. Mumy buat poster atau tulis entry😁😁😁😁. Mudahkan?

Memang mula-mula tu kita tak dapat ikut rentak lagi. Tapi bila dah jadi rutin semua ni senang je u all😍😍😍😍😍. Apa yang penting kita rasa sangat seronok tau😊😊😊😊.

Macam mumy,mumy rasa tak lengkap pula bila tak jenguk kedai online Shaklee mumy😊😊.

Haaaa...macam tulah mumy uruskan bisness Shaklee online mumy. Mumy tau u all lagi ada cara yang lebih best kan? Jangan risau, lain orang lain caranya tau. Tak semestinya yang orang buat tu sesuai dengan kita kan😍😍😍😍.

Kita ni unik sangat tau. Jadi janganlah risau kalau cara kita urus bisness online tu lain dari orang lain kan? Apa yang penting ikutlah cara orang berjaya yang lain. Macam mumy mestilah ikut cara mentor mumy😊😊😊😊. Siapa lagi kalau bukan  Master Mami Siti Salwa. Hebat mentor mumy ni tau😊😊😊😊.

Macam mana lagi nak urus bisness Shaklee online ni? Banyak caranya sebenarnya. Banyak aktiviti yang kita boleh buat. Kalau nak tau jom lah join mumy dalam group SuperstarShaklee mumy😍😍😍😍. Dalam group ni  u all akan diajar cara nak urus bisness Shaklee online.

Best ke best? Haaaa...kalau tai best apa lagi jom lah jadi ahli Shaklee dengan mumy. Semuanya mumy akan bantu😊😊😊😊.

Baiklah u all, mumy kena stop ni. Jumpa lagi dalam sembang kopi yang akan datang okey. Jangan stress bila urus masa nanti cepat tua. Beauty is our passion😊😊😊😊.

Monday, 16 January 2017

Interferon Semulajadi Pertama Dunia Dalam Nutriferon Shaklee

Assalamualaikum u all, sihat hari ni? Alhamdulillah mumy sihat. Tak lama lagi cuti...sukanya mumy. Dapat mumy COD barang dengan customer😊😊😊. Ohya, hari ni mumy nak kongsi tentang interferon semulajadi pertama dunia yang ada dalam nutriferon Shaklee. Apa ka benda tu?

Jangan risau,mumy akan cerita dengan u all seringkas dan semudah yang mungkin okey😁😁😁

Apa itu interferon? Memang namanya canggih tapi nama mudahnya kita boleh panggil askar badan je. Askar badan kita ni kalau lemah atau tak aktif maka senanglah kita kena serang dengan penjahat dari dalam dan luar badan.

Pernah tak tengok orang yang selalu sakit? Orang bersin sikit sebelah dia, dia dah demam selesema? Ni contoh orang yang tak kuat askar badan lah ni.

Macam mana nak aktifkan dan kuatkan askar pertahanan badan ni? Caranya kita kena tingakatkan immuniti kita. Apakah caranya? Kuatkan askar atau interferon dalam badan kita supaya kuat nak lawan penyakit.

Alhamdulillah, Allah dah cipta tumbuhan yang boleh mengaktifkan interferon dalam badan kita. Interferon semula jadi yang pertama di dunia telah dijumpai oleh Dr Yasuhiko Kojima. Namanya pun dah tau kan dari negara Jepang😂😂😂😂.

Interferon semula jadi yang ada dalam nutriferon Shaklee ni,formula yang semula jadi okey. Selamat,tulin dan berkesan. Haaa...bahanya gabungan dari lebih 200 jenis herba. Banyaknya kan. Apa yang bestnya kajian tentang ni dijalankan selama 40 tahun. Ya Allah, lamanya. Tapi,Shaklee memang macam tu kajian yang menyeluruh dan lama akan dijalankan untuk pastikan semua produk Shaklee selamat,berkesan dan tiada kesan sampingan bila diambil dalam jangka masa yang lama😊😊😊😊.

Yang ni mumy dah kering air liur cerita dalam landmark study hari tu kan😊😊😊. Yang ingat-ingat lupa tu boleh singgah baca balik okey.

Sebenarnya u all,interferon ni ada diberikan kepada pesakit yang ada penyakit kronik untuk tingkatkan pertahanan badan mereka. Macam pesakit HIV,Hepetetis,kanser dan banyak lagi lah. Interferon tu diberikan supaya pertahanan badan kita kuat.

Sebab tu,ni salah satu supplimen wajib yang mumy simpan. U all tau tak,nutriferon Shaklee ni dapat boost imuniti kita dalam tempoh tiga hari. Suka tak? Kalau mumy,mestilah mumy suka.

Jangan bagi ubat dulu kalau sakit. Tapi tingkatkan pertahanan badan kita dulu. Insha Allah,bila serangan yang sama datang badan kita dah sedia dan semakin kuat untuk melawan serangan virus dan bakteria tu.

Baiklah u all,mumy ada kelas kejap lagi ni. Jaga kesihatan dan kecantikan u all tau. Beauty is our passion.

Friday, 13 January 2017

Daftar Ahli Shaklee Online

Assalamualaikum dan selamat berhujung minggu. Memang best hujung minggu walaupun tak ada elektrik. Hari ni mumy nak kongsi tentang daftar ahli Shaklee secara online. Mumy tau ramai di luar sana yang nak sangat jadi ahli Shaklee, betul tak? Banyak kelebihan tau kalau dah jadi ahli keluarga Shaklee ni😊😊😊😊.

Macam mumy,mumy menyesal sangat sebab tak daftar jadi ahli Shaklee awal-awal. Rasa rugi sangat. Tapi alhamdulillah,ada hikmahnya mumy lambat jadi ahli Shaklee.

Apa hikmahnya mumy lambat daftar jadi ahli shaklee?hikmahnya....mumy ditemukan dengan mentor shsklee yang sangat hebat. Pada mumy,beliau sangat hebat tapi mentor mumy tu sangat merendah diri. Haaaa...untuk pengetahuan u all, mumy daftar ahli shaklee dengan mentor mumy ni lah.

Nak daftar ahli shaklee waktu tu bukan senang. Yelah,mumy duduk jauh dalam hutan mestilah mumy nak cari orang yang boleh daftarkan mumy kan? Mumy pun contact lah dengan agen yang selalu mumy beli barang dulu. Dengan ayat yang lemah lembut dan penuh harapan,mumy tanya macam mana nak daftar jadi ahli Shaklee. U all tau apa jawapan mumy dapat, dia tanya mumy siapa😩😩😩😩😩.

Sedih juga sebab mumy selalu beli dengan dia. Kenapa dia tak kenal mumy pula. Bila jadi macam tu,mumy tak nak lagi....😑😑😑😑merajuk lah pulak.

Mumy pun berjumpa dengan encik google cari cara daftar ahli Shaklee online. Waaaaahhh!!!! Memang banyak orang cerita cara daftar ahli shaklee secara online ni. Termasuklah blog mentor mumy ni.

Nak dijadikan cerita,mumy ambil contact number dari tiga orang termasuk mentor mumy ni😊😊😊😊. Mumy hantar massage serentak lagi tu. Waktu hantar tu mumy berdoa penuh harapan. Hehehehe😊😊😊😊.

U all nak tau,dalam tiga nombor tu, sorang jak yang terus balas whatssup mumy. Alhamdulillah. Siapa kah insan itu? Mestilah mentor mumy. Mami Siti Salwa😘😘😘😘😘. Whatssup mumy dibalas dengan baik macam dah lama kenal. Seronok sangat waktu tu sebab mumy terus jadi ahli siap beli barang lagi. Caranya pun sangat profesional tau😁😁😁😁😁.

Yang dua nombor lagi tu,nombor satu tu langsung tak ada respond dengan mumy. Tapi mumy mengintip FB nya aktif juga waktu tu. Biarkan...dah ada orang yang tolong mumy daftar ahli Shaklee secara online😊😊😊.

Nombor yang satu lagi pulak,hari ke tiga baru dia balas. Dah terlambat. Pengajarannya,prospek tu mesti dilayan dengan bagus😊😊😊.

Nak tau cara daftar ahli Shaklee online? Senang je. Mumy boleh tolong daftarkan untuk u all 😊😊😊😊. Tanpa ada bayaran perkhidmatan. Tapi u all kena bayarlah duit pendaftaran dengam Shaklee. U all bagi je detail yang mumy perlu dan selepas itu tahniah!!!! U all dah jadi ahli Shaklee😊😊😊😊.

Bayaran ahli tu sekali je seumur hidup okey. Best sangat bila jadi ahli ni. Banyak kelebihan yang kita dapat😊😊😊😊😊.

Antara kelebihannya u all dapat beli dengan harga ahli dan yang ni semua orang suka dapat bonus wang tunai dari Shaklee based on point kita😊😊😊😊 suka kan?

Yang nak jadi ahli Shaklee tu boleh hubungi mumy. Mumy sedia membantu u all. Jom kita sihat dan cantik😍😍😍😍😍😍.

Baiklah jumpa lagi dalam sembang kopi yang akan datang. Jaga kesihatan dan kecantikan. Beauty is our passion😊😊😊😊

Wednesday, 11 January 2017

3 Tips Ibu Bekerja Mengurus Keluarga

Assalamualaikum u all. Apa khabar semua? Rindu pula mumy dengan u all, maaf ya lama betul mumy menyepi. Hari ni mumy cuti seban CM Negeri Sarawak meninggal dunia semalam. Sedih rasa hati mumy. Yela bagi mumy beliau seorang pemimpin yang hebat dan berjiwa rakyat. Alfateua untuk beliau. Baiklah hari ni mumy nak kongsi tips ibu bekerjaya mengurus keluarga.

Mumy bukanlah hebat sangat pun tapi yelah sekadar nak berkongsi. Mana tau dengan perkongsian mumy ni ada di antara u all yang dapat manfaatnya. Insha Allah.

Mumy memang tabik spring dengan ibu-ibu yang ada anak ramai dan bekerja sepenuh masa. Bayangkan u all,macam mana nak urus keluarga bila kita terikat dengan tanggungjawab yang lain. Pagi turun kerja balik kerja urus keluarga. Hebatkan kuasa seorang ibu😊😊😊😊.

Macam mumy,mumy pun bekerja sepunuh masa dan ada anak-anak yang masih kecil. Setiap orang ada cara sendiri kan untuk urus kan keluarga.

Tempat mumy kerja ni tak macam tempat kerja orang lain yang ada kedai makan atau pun kanten. Sekolah mumy nun jauh di pedalaman. Dekat dah dengan sempadan Indonesia😊😊😊. Jadi kesimpulanya kami tak ada tempat nak beli makanan yang dah di masak. Kena masak sendiri. Hehe.

Bab-bab masak ni,mumy akan sedia bahan-bahan masak untuk esok hari tu awal-awal. Untuk sarapan dan makan tengah hari. Menu untuk sarapan dan makan tengah hari mumy akan masak waktu sebelum subuh. Around pukul 4 pagi macam tu. Menu sarapan simple ja, yang penting ada alas untuk makan waktu rehat. Sebab pagi,mumy dan abang mestilah dengan ESP dan Mealshake😊😊😊.

Kakak pula makan menu tengah hari. Sebab kakak ni biasa makan nasi awal. Kiranya kurang sikit kerja mumy. Makanan sampingan kakak pula babysitter tolong masak.

Bila menu tengah hari dah masak balik sekolah tinggal makan😊😊😊😊. Alhamdulillah, nasib baik abang tak kisah makan masakan yang awal di masak😂😂😂. Thank you abang.

Tips yang kedua pula macam mana nak urus kain baju yang banyak-banyak tu. Hehehe,bukan pemalas okey tapi kreatif😂😂😂😂. Mumy akui nak lipat baju tunggu waktu hujung minggu jak lah. Tapi bayangkanlah timbunan kain tu kan. Mengalahkan bundle😂😂😂. Cara mumy senang je. Tak payah lipat kain baju tu.

Mumy bukan ajar ajaran sesat atau ajaran pemalas tau. Ini khas untuk ibu yang bekerja dan sentiasa nak cepat tapi dalam masa yang sama keluarga tetap terurus.

Okey macam mana nak buat dengan kain baju tu? Senang je...jemur guna hanger pastu bila dah kering gantung aja. Tapi yang paling bagus sediakan tempat khas untuk gantung baju-baju tu. Asingkan ikut kategori senang nak cari kan😊😊😊😊? Best tak...jadi macam kedai pula hehehe. Dengan cara ni taklah kain baju tu menimbun.

Tips yang seterusnya pula yang ni untuk yang ada anak kecil. Anak kecil ni paling suka bila mainan diaorang ni bersepah serumah. Lagi bersepah lagi seronok. Yang ni jangan di marah anak tu,biar je sebab itulah salah satu daripada perkembangan mereka.

Caranya senang je,letak mainan tu dalam bakul besar yang cute di mata anak. Lepas tu bila dia dah sepahkan barang tu,ajar anak masukan mainan tu balik. Cakap je bakul nak makan ke,bakul sorang-sorang ke dan yang lagi bagus cakap dengan anak tolong u all kemas rumah. Puji-pujilah anak tu. Walaupun baru dua tahun,anak akan ikut cakap kita. Insha Allah 😊😊😊.

Baiklah u all,jana kuasa elkektrik sekolah mumy rosak. Panas macam dalam sauna rumah ni. Anak-anak pun merengek. Mumy layan mereka dulu ya. Jangan stress dan jagalah kesihatan serta kecantikan. Beauty is our passion