Saturday, 10 September 2016

Pengalaman Berpantang Dengan Set Bersalin Shaklee




VAMPIRE CANTIK SEMASA BERPANTANG? Ada ke?? Kalau nak tau jom dengar mumy nyanyi dulu. Tak nak dengar? Layankan jelah okey hehehe.

"Ibu,ibu engkaulah ratu hatiku..." Aik pendeknya lagu? Mumy takut ada orang baling mumy dengan telur hehehe.

Ini lagu favourite kakak, asal kakak nak tido lagu ni antara top list dalam carta. Singernya mestilah mumy. Katak dalam hutan ni pun da sakit tekak da asyik-asyik panggil hujan bila mumy nyanyi hehehe...Itulah kasih sayang seorang ibu, walaupun katak da mengamuk sebab suara tak sedap tetap diteruskan supaya anak tido. Moral of the story is hargailah dan sayangilah ibu anda. Rindu pula sama mum ngan mak. Sentimental kejap u all. Apa lagi capat-capatlah telepon mama kamu (Sabah suda keluar).

Kali ni mumy nak sembang pasal SET BERPANTANG HEBAT yang mumy share dalam entry sebelum ni. Mumy ambik Set Berpantang Shaklee. Cara makan or minum and the result is superb. Thumb up up and up. Tapi time tu mumy belum jadi member tau. Mumy beli dengan SID yang mumy kenal. Tapi sedih juga sebab time tu masih tak tahu pasal membership ni. Akak tu pun tak ada cakap apa-apa even oder mumy lebih dari RM700. Tak apa la kak I maafkan akak. Forgiving is one of the secret to stay young tau. Petua my mum. Jom layan Set Berpantang Shaklee mumy. Mesti u all akan berkobar-kobar untuk sentiasa SLIM,CANTIK MENAWAN & SIHAT.

( Maafkan mumy ya u all, mumy tak letak gambar bukan mumy kedekut lain kali mumy belanja gambar k)

  1. ESP
  2. Vit C Shaklee
  3. Vita-lea Shaklee
  4. Vit b Complex Shaklee
  5. Ostematrix
  6. Zinc Complex


Yang ni mumy start consume time pragnant lagi. Thanks Allah, mumy jarang sakit and mumy masih dapat menyusukan kakak tau. mumy bf kakak sampai hari mumy bersalin. Maksud mumy, sebelum masuk labour room la. Time contraction tu mengganas sempat lagi kakak pump hehehe.

Yang bestnya u all. Stress itu kurang rasa tenang je. Dengan zikir Allah plus effect vitamin b complex yang dapat reduce stress memang membantu mumy . Support abang and family juga super membantu.

Okey apa itu ESP? ESP ni u all kaya dengan sumber protien tau. Protien sangat penting untuk pembentukan sel baharu. Namanya pun lepas bersalin banyak sel yang damage kan. ESP ni akan tolong cantikan sel-sel baru kita. Bila berpantang ni semuanya tak boleh makan.

 Ya mumy tau kadang tu macam tak relevant je semua pantang makanan tu. Tapi tak kan lah kita nak cakap macam tu kan dekat orang tua. So, untuk menjaga hati semua orang & KESIHATAN BADAN kita, Set Berpantang Shaklee dapat cover. Best ke tak best Set Berpantang Shaklee ni? Siapa cakap best, bagitau mumy okey. Your Beauty Is Our Passion right?

Bila lepas bersalin topik panas para ibu mesti pasal luka tempat tu. Banyak mana jahitan, besar tak koyak. Siapa yang tak kena jahit tu atau jahit sikit na KAMBANGNYA TU MELAMBUNG. Sampai anak masuk sekolah akan dibanggakan. Yang jahit banyak and kena gunting pun ceritanya akan panas bertahun and jadi bahan takut untuk di cerita dengan bakal ibu.

Tapi jangan risau u all, luka and segala tu one of our jihad right. Jangan takut untuk menjadi seorang ibu. Besar pahalanya. Biarkan luka itu, sebab mumy da jumpa SUPPLIMENT YANG BUAT LUKA TU CEPAT SEMBUH. Yeeehhhhhh!!! Bestnya...untuk para bakal momies and momies yang tunggu orang baru mesti da semakin excited kan bila tau mumy da jumpa penyelesaian "luka -luka" ini. Senyumlah sikit..hehehe ( minta puji! Bilang orang Sabah)

Apa tu mumy? Ceritalah cepat...Mumy consume Vit C Shaklee and Zinc Complex Shaklee. Superb hasilnya u all. Segala luka itu cepat sembuh. Macam mumy tiga hari da tak sakit da. Tak perlu makan pati haruan, makan anak ikan haruan ataupun beli ikan haruan. Mahal spesis haruan ni u all kalo dibeli. Lagi satu, suppliment yang mumy makan ni busy friendly buka mulut and telan. Banyak lagi tu tahan lama tak perlu beli ikan haruan hari-hari. Boleh kempis poket. Best kan u all...

Yang tengah mencari set berpantang tu cepat-cepat buat keputusan bijak untuk kesihatan and kecantikan u all. Jangan tersalah pilih set berpantang, nanti banyak pembaziran yang berlaku. Gunakan kebijaksanaan and naluri sihat plus cantik u all tu.

 Lepas bersalin muka pun jadi pucat. Even kita cantik u all, tak akan nampak cantik kalau muka pucat macam tak ada darah. Ala macam vempire twalight tu cantik tapi pucat. Memanglah tak cukup darah sebab darah banyak habis time bersalin. Mumy dapat mengelak menjadi vempire cantik dengan consume vita lea. Yes u all, bila lepas bersalin kita mesti do something supaya darah kita cukup untuk ganti darah yang keluar semasa bersalin. Bila kurang darah na...macam-macam akan jadi nanti. Vita lea ni iron formula, maksudnya memang untuk tambah darah. Bila darah yang hilang dapat diganti semula proses recovery akan bertambah baik and mantap. Hasilnya u all bertambah Meletopz and se"hot" melodi. Hehehe...overnya mumy. Bukan over, tapi itulah kenyataan yang perlu u all terima bila guna Set Berpantang Shaklee ni.

 Terlepas jadi vampire cantik tak guna juga u all kalau tahap stress tu tinggi. Ya, mumy akui lepas bersalin memang stress. Satu sebab perubahan hormon kita. Perasaan dan badan kita nak adapt dengan sakit dan sengal yang ada. Urus anak, kalau yang da ramai anak lagi banyak cabaranya ditambah lagi dengan tak cukup tidur. Apa mumy buat untuk handle semua tu?

Firstly, mintalah bantuan dengan family untuk urus apa yang patut. Rehatkan badan secukupnya. Time baby tido kita pun tido jangan surf internet pula. And..mumy consume Vitamin b Complex Shakkee. Best u all...rasa tekanan tu under controll je tau. Bila kita releks otak jadi releks so resultnya pada kesihatan and kecantikan kita. Panjangnya bebelan mumy, ya memang panjang sebab mumy nak share lagi rahsia berpantang mumy.

 Lepas bersalin, bila nak membuang tu yang amat ditakuti. Mostly, ibu-ibu akan sembelit. Cuba u all bayangkan, tempat tu luka and kena jahit mau nya misi jahit ketat pula tu. Hmmmm...pandailah u all imagine k. Sebab mumy takut nak imagine sebab mumy tau ia memang dahsyat. Kalau ditambah sembelit lagi...azab kan. Tapi, mumy tak ada rasa semua tu. Lancar je proses melabur mumy. Haa...yang tu pun dalam Set Berpantang Shaklee juga tau. Namanya ostematrix. Ostematrix ni u all bukan je untuk lawas proses melabur tu, ostematrix juga sangat penting untuk tulang. Sebab ostematrix ni sumber kalsium. Bertambah tak keyakinan u all dengan Set Berpantang Shaklee ni? Teruja dan tertarik? Cepat-cepat bagitau mumy k. Kita sama-sama jadi yang terindah. Uuuuuu....

Mumy memang canang dekat semua orang kehebatan Set BerpantagShakklee ni. Bukan nak promote,tapi mumy nak orang lain pun rasa and experience apa yang mumy da rasa and dapat. Tak guna mumy simpan sorang-sorang betul tak. Tepuk dada tanyala iman dan rasa u all apa yang u all nak. Banyak set berpantang yang ada, pilihan anda yang tentukan mumy cuma berkongsi. Sebab mumy da tau and dapat hasilnya. Lagi bonusnya u all. Penghasilan susu pun superb and high qualities. Siapa yang tak nak kn? Best for u superb for your baby.

Bila kita da cuba suatu produk jangan cepat buat kesimpulan. Lets our body shows the result, ha lepas tu confirm orang akan bagi feedback. Feedback positive or negative its depand on your choice. Malam makin sunyi u all. Kita jumpa lagi okey dalam sembang kedai kopi kita next time. Do the right choice and decision ladies jangan jadi vampire cantik masa berpantang. Your Beauty Is Our Passion.

No comments:

Post a Comment