Monday, 12 September 2016

Pengalaman Saya Menggunakan Produk Shaklee Sejak 3 Tahun Yang Lalu



Alhamdulillah...cuaca cerah hari ni. U all nak tau,apa mumy rasa time ni? Mumy rasa nak naik tempat tinggi and jerit kuat-kuat "Miri here I come!!!!". Hehehe...esok mumy turun Miri. Yeeeehhhh!!!! Mesti u all cakap, hmmmm...Miri je pun. Ingatkan Paris ke apa kan. Even Miri je u all, tapi mumy seronok sangat sebab dapat refresh minda. Tak perlu pergi jauh-jauh. Yang dekat pun tetap best kalau kita happy.


Happy-happy mcm ni teringat mumy kisah sebelum bersalin adik dulu. Kisah tu jadi pengajaran untuk mumy and mungkin untuk u all juga. Pernah takada orang silap teka umur u all? Silap teka lebih muda atau tua? Jawapan u all simpan untuk secret masing-masing okey.

 Kenapa mumy tanya soalan ber"nombor" ni. Aikkk...takut ke dengan angka usia u all..hehehe...mumy tanya sebab mumy ada cerita untuk dikongsi. Macam set induction mengajar pula.

Okey, hari tu mumy pegi weekly check up time pragnant kan adik. Macam biasala u all, still the same routine. Bila semua da settle, mumy nak balik. Tengah busy jalan tu, I meet someone. Kawan adik mumy. Mumy terkejut betul bila terjumpa adik tu. Mumy cover muka terkejut mumy. U all nak tau why? Mumy tak sangka itu dia. Sebab adik tu nampak da berumur and ntahla tak mau mumy sebut lagi. Nak tau berapa umur adik tu? Baru 22 tahun. Tapi da macam 30++. Tak sembang lama pun dengan adik tu, sebab mumy nak balik cepat.

Dalam perjalanan balik tu, fikiran mumy masih dengan adik tu. Mumy tanya pasal adik tu dengan mum. Mum cerita adik tu duduk dengan parent dia. Anak da tiga. Mum  tanya mum kenapa adik tu jadi macam tu. Pendek jawapan mum. "Dia tidak jaga pantang. Lepas kawin terus tidak mau jaga badan sama kecantikan"  Mum tambah lagi " Tekanan lagi jaga anak" and banyak lagi mum cakap.

Sekarang u all faham kan kenapa mumy tanya pasal umur. Memang tekanan kalau orang teka umur kita lebih tua dari umur sebenar. Semua tu di " shows" by our body. Macam yang mumy cakap dalam entry lepas. Macam my mum, mostly orang akan cakap my mum is adik kepada adik2 dia. Sedangkan my mum is anak yang kedua. Kenapa jadi macam tu? Sebab my mum untill now sentiasa pastikan dia yang terindah. Hari tu ada mumy sembang tentang nak jadi yang terindah kan?

Mumy anak sulung dari enam adik beradik. Ada 4 perempuan semuanya. Bila kami jalan sekali dengan mum, mesti orang cakap kami semua termasuk mum is adik beradik. Bangga u all bila orang puji our mum. TAPI ini yang menakutkan mumy. Mumy takut one day orang cakap mumy ni kakak my mum pula. Oh tidak!!! Semua itu perlu dijauhi. Memang selalu terjadi macam ni u all. IBU LEBIH GOJES AND HOT DARI ANAK!!! Jangan terjadi dengan u all sebab mumy pun tak nak jadi macam tu.

Panjangnya intro mumy...apa kena mengena intro tu dengan tajuk di atas tu. Ada kaitannya u all. Yes, mumy jumpa produk Shaklee ni tiga tahun lepas. Mumy try and mumy terus consume. Eleh....baru tiga tahun (mumy tau ada yang cakap macam ni). Memang baru tiga tahun u all. Ada yang guna produk Shaklee da berpuluh tahun. Sebab tiga tahun tu lah mumy nak share dengan u all. Sepanjang tiga tahun tu, teramat banyak POSITIVE EFDECT yang mumy dapat. Kesihatan, kecantikkan dan yang paling penting mumy rasa puas hati dan berbaloi.

Apa perasaan u all, bila orang tersayang u all puji and cakap kita nampak lebih muda and cantik dari masa mula dia jumpa kita. Thats thing happen to me. I meet my abang time tu umur mumy 19. Sekarang mumy da 28 tahun. Beza 9 tahun. But he said that I'm younger and hot than my 19. Ya Allah memang kembang setaman mumy. Mumy bertambah semangat nak jadi yang terindah.

Kalau u all nak dapat macam yang mumy dapat, buatlah pilihan yang bijak. Caranya mumy da bagitau. U all hanya perlu bertindak. Masih tidak terlambat untuk memenuhi keperluan sel-sel kita. Kita penuhkan apa badan kita nak. Confirm badan kita bertindak dengan efisyen. Macam mana nak buat badan kita hebat dan efisyen? Jom bershaklee that is the answer. Decision is yours. So make it worth.

Tiada alasan tak nampak cantik and badan slim bila da kawen and da ada anak. Berkahwin and ada anak tulah indicator yang kita ni super atau tidak. Kalau da kawen da jadi macam hantu kak Limah bila da ada anak orang akan cakap lagi teruk.

 Kalau da kawen and ada anak tapi kita masih nampak macam baru habis sekolah itu yang superb u all. Orang akan lebih respect ibu yang macam tu. Bila kita sentiasa sihat, cantik and se"hot" Marion Rivera plus dapat uruskan family kita la superwoman.

U all nak tau, mumy jenis yang tak make up. Sebab apa cuba teka...mesti ada cakap mumy tak pandai make up atau pun malas make up. No u all, I belive in natural beauty. No need make up. Mumy tak perlu tampal apa-apa kat muka. Nothing to hide. Semua ni adalah hasil yang mumy dapat bila bershaklee selama tiga tahun ni.

 Prinsipnya easy u all. It's just give and take. U all berikan badan kita penjagaan yang cukup serta nutrisi yang cukup. Automatically, our body will give what u want.

Baiklah u all, mumy nak tolong mak masak dulu. Mumy balik cuti kampung abang. Best sini. Macam-macam ada and tempat ni memang banyak seafood. Boleh makan puas-puas. Tak perlu risau dengan adanya Shaklee. Jumpa lagi dalam sembang kedai kopi kita. Your Beauty Is Our Passion.


I am a Shaklee Lover & Distributor

Zubaidah M.
I.D. 1235062
Pengedar Sah Shaklee Terbesar Miri & Brunei

Phone:0128964800





No comments:

Post a Comment