Monday, 12 September 2016

Produk Shaklee First Aid Wajib di rumah saya


Tajuk entry ni macam tajuk waktu di IPG je. Biarkan, jom layan mumy sembang.
Mood untuk bercuti da keluar. Eh,kan mumy tengah cuti sekarang. Itu cuti lain. Mumy teringin nak ambik udara bandar. Tapi orang cakap bandar sibuk, sesak and pencemaran.

Yang tu orang yang tinggal bandar cakap. Macam mumy ni mengajar di kawasan pedalaman Ulu Baram. Of courselah rindu dengan suasana di bandar. Kalau nak pegi bandar Miri ambil masa 9 jam perjalanan.

Jalannya memang seronok u all. Jalan balak tanah merah tu. Kalau hujan confirm kereta melintang and sangkut. Kalau panas berdebu sepanjang jalan. Law jalan pun tak sama macam law jalan raya biasa. Kami di sini kena ikut law lori balak. Sekejap ke kiri, sekejap ke kanan. Pening and muntah tu perkara biasa hehehe.

Tapi, pengalaman tu yang mematangkan mumy and dapat muhasabah diri. U all bayangkan,mostly student sekolah mumy tak pernah pun nampak bandar Miri tu macam mana. Kesian kan. Bukan disebabkan faktor giografi je yang menjadi kekangan, tambang ke bandar Miri kalau dari tempat mumy mengajar sorang RM150 sehala. Kalau pergi balik da RM300.

 Bila  mumy nak masuk sekolah mesti mumy belikan something untuk anak murid mumy. Oh ya,mumy guru kelas and kelas mumy just ada 4 students je. Itulah cara mumy berkongsi rezeki dengan mereka.

Bila kita jauh daripada pembangunan, banyak kita kena ready untuk sebarang kemungkinan. Contohnya bila anak sakit. Bila anak sakit memang merisaukan mumy and abang. Hospital jauh. Klinik kesihatan yang terdekat pun kena naik perahu 2 jam. Perjalanan yang super mencabar. Arus kuat and banyak jeram. Doa dan tawakkal kepada Allah je time naik perahu.

 Sebenarnya, mumy tak takut sangat arus and jeram tu. Tapi mumy paling ngeri dengan saiz ikan di sungai Baram ni. Besar-besar u all. Mumy selalu imagine, kalau mumy jatuh dalam air tu and kena makan oleh ikan-ikan besar tu.

 Macam mana mumy tau ikan kat sini besar? Mestilah mumy tau, sebab kat sini orang jual ikan sungai. Pernah sekali tu, dorang jual ikan baung berat 8kg. Mumy and abang tak makan pun. Beli and bawa balik Sabah. Ole-ole untuk ama (datuk sebelah mum).

 Okeylah u all, mumy nak list down barang yang nak oder dengan Shaklee. Biasalah da nak turun Miri ni, keperluan kesihatan untuk bawa masuk ulu mesti lengkap.

 Apakah barang-barang itu? Mestilah supplment immunisasi pilihan mumy. Vit c Shaklee untuk mumy and abang, nutriferon untuk immune booster (penting ni, kita tak tahu bila kita and anak sakit) and vit c chewable untuk si kakak. Semua ni first aid wajib di rumah mumy. Mumy kerja dalam hutan u all. Semuanya mesti lengkap untuk sebarang kemungkinan.

Yang lain mumy da oder, jejak je kaki di Miri terus amik. Kenapa Shaklee? Reason utama mumy, sebab suppliment Shaklee sahaja yang mumy yakin keberkesanannya and the most important thing is mumy da merasa dan nampak POSITIVE EFFECTnya dengan mumy.

 Bila mumy sihat dan cergas, abang, kakak and adik akan terurus dengan baik. Bila mumy CANTIK, SIHAT & CERGAS of course abang akan sayang. So u all nak jadi macam mumy tak? Choice is yours.

 Buatlah pilihan yang bijak untuk mendapat hasil yang MEMBAHAGIAKAN ANDA. Okey lah u all, kita jumpa lagi dalam sembang kedai kopi yang akan datang.

Mumy nak prepare untuk potluck malam ni. Mumy tak risau potluck sebab mumy boleh makan ikut kalori and mumy ada Omega Guard & Lecithin Shaklee untuk bakar lemak lebih malam ni (jangan jeles aaa...orang Sabah bilang). Jangan lupa sembang kedai kopi kita yang seterusna kerana Your Beauty Is Our Passion.



I am a Shaklee Lover & Distributor

Zubaidah M.
I.D. 1235062
Pengedar Sah Shaklee Terbesar Miri & Brunei

Phone:0128964800

No comments:

Post a Comment