Produk Shaklee Terbaik botol kosong pun sangat berguna



"Hujan yang turun bagaikan mutiara..." tau tak ni lagu siapa? Yang tu u all jawab sendiri, kuiz untuk hari ini. Hehehe. Hujan lebat dari semalam, sejuk memang sejuk. Nasib baik mumy masih cuti dapat berbungkus lama-lama. Hehehe...jangan jeles k abang.

Sejuk-sejuk macam ni teringat pula masa pantang si adik ni. Time tu, memang panas. Kalau boleh tak nak pakai sock, tutup kepala, pakai bengkung and segala-segala yang merimaskan.

 Oh ya, mumy berpantang dengan mum ( my beloved mum ) di Sabah. Mumy orang Sabah bah, kahwin dengan orang Kuching and tinggal di Miri. Faham kan?

 Tarikh 24 Jun 2016, pukul 10.35pm mumy selamat bersalin adik. For ur information, birthday mumy dengan adik sama u all. Ya Allah, itulah hadiah birthday mumy yang terindah. Alhamdulillah, semuanya dipermudahkan olehNya. Thank you Allah. Berkat doa suami and keluarga. Terima kasih semua. Terharu mumy sob..sob...

And nak dijadikan cerita, dua minggu lepas tu umat Islam menyambut Hari RAya Aidilfitri. Memang tak raya la kan. Da namanya dalam pantang. Masih ingat pesan mak (MIL) "jangan nak ngesep mun agik dalam hari" hehehe.

Biasalah time raya budaya kunjung mengunjung memang on time tu. Kebetulan mumy and adik mumy pantang sekali. Memang ramai yang melawat. Sori mum nda tetulung time tu...hehe..mum memang busy tahap gaban raya tu.

Mumy pula busy layan orang yang melawat mumy and adik. Walaupun busy, tapi hati tetap berbunga and kembang setaman. Kenapa ek? Cuba u all baca betul-betul k, " berapa suda umur babymu" mumy pun jawab "baru dua minggu" and mereka-mereka yang bertanya mesti buat muka terkejut.

 Suspen tak? Sebab apa dorang buat muka camtu? Sebab semua orang yang melawat mumy cakap MUMY BERSERI-SERI, CERGAS AND TAK MACAM BARU BERSALIN!!! Bila ramai cakap macam tu tambah berseri lah mumy.

 Sebenarnya orang pertama yang cakap macam tu of courselah abang. Abang yang detect dulu. Semua orang tanya apa RAHSIA. Makan jamu ke...oh tidak...bukan mumy cakap mumy tak suka jamu tapi mumy tak dapat makan jamu. sembelitlah jawabnya.

Apakah rahsia tu? Mestilah favourite berpantang mumy. Set berpantang mumy semuanya produk Shakkee. Memang terbaik produk Shaklee ni u all. Produk Shaklee yang mumy guna mestilah Set berpantang Shaklee. Mumy memang falling deep deep love dengan set ni start dari berpantang kakak dulu. Kenapa mumy cakap best? Sebab set berpantang Shaklee yang menjadikan tempoh berpantang mumy jadi yang terindah.

Luka within a week da sembuh, no sembelit, cergas, susu memang banjir and tak stress.  Bonus yang terindah kita slim, cantik dan sihat memang macam bidadari jelmaan dunia yang terindah gitu. Melampau betul perumpamaan mumy ( mesti u all cakap macam tu kn).

 Bukan apa u all, rupa mumy bukanlah macam American Next Top Model tu. Tapi itu tanggungjawab kita untuk pastikan kita jadi yang terindah. So, bila berpantang rasa yang terindah mumy pun dapat urus anak-anak tanpa stress and sentiasa cergas.

Untuk para bakal momies semua nak jadi macam mumy tak? Haa..bertindaklah sekarang and buatlah pilihan yang bijak. Berindak u all jangan terlambat nanti menyesal. Jadikan tempoh berpantang anda suatu pengalaman yang terindah untuk dikenang bukan pengalaman yang mengerikan.

It is your right to choose the best product for your beauty and health. Shaklee knows what your beauty and health need. Yang bestnya u all bukan je dapat benefit dari produk Shaklee, botol kosong Shaklee pun berguna tau. Bekas ESP tu boleh jadikan tabung or simpan barang-barang kering. Tak membazirkan?Membazir tu kan amalan syaitan.

Kalau macam mumy, botol-botol kosong Shaklee tu boleh pakai jadi bahan bantu mengajar. Jimat sangat and bahan pembelajaran pun maujud.

Baiklah u all,mumy kena stop dulu mumy nak buat roti untuk breakfast. Roti yang rendah kalori okey, kalau u all nak jadi yang terindah ( dalam hutan tak ada bakery so kena lah buka bakery sendiri ). Jumpa lagi dalam cerita kedai kopi kita next time sebab  mumy nak kongsi lebih mendalam untuk menjadi yang terindah nak tak? Ingat u all kita yang terindah. Your Beauty Is Our Passion.



I am a Shaklee Lover & Distributor

Zubaidah M.
I.D. 1235062
Pengedar Sah Shaklee Terbesar Miri & Brunei

Phone:0128964800





Comments

Popular Posts