Monday, 19 September 2016

Produk Shaklee untuk meningkatkan immuniti tubuh

Good morning untuk u all semua. Mulakan hari kita dengan senyuman dan azam yang baharu. InsyaAllah, everything gonna be alright. Macam kenal lagu tu kan. Mumy ngantok hari ni and sedih hari ni. Si jantung hati mumy tak sihat. Sunyi rumah bila si kakak tu sakit.

Selalunya time ni kakak da bangun and jumpa mumy. "Mumy Nis da bangun". Sedih pula mumy. Yes u all. Anaklah penghibur and penyeri rumah. Doakan kakak cepat sembuh ya. Walaupun kakak da semakin aktif sekarang and sometimes buat mumy pening tapi mumy tak kisah. Sebab mumy tau itulah proses pertumbuhan and perkembangannya.

Bila anak buat something yang u all rasa tak patut. Jangan terus marah or tengking. And please never touch them physically. Touch their heart. Buatla something yang bermakna untuk mereka. Don't do something that you will regret forever.

Bila ckap pasal sakit ni, kita yang tak sakit pun rasa sakit. Huhu..mumy pasti tak ada sorang pun yang suka sakit. Boleh ke elak sakit? InsyaAllah dengan izinNya kita boleh elak dengan cara mencegah. Mencegah lebih baik daripada merawat.

Why? Sebab mumy da ada pengalamannya. Kakak demam panas. Suhu 40. Perasaan ketika itu, hanya Allah yang tahu. Mumy dala kerja kawasan pedalaman. Nak pergi hospital seharian perjalanan yang guna jalan balak. Dalam kereta kakak da merah. Badan memang panas sangat. Kakak da tak ada bunyi da time tu. Apa yang mampu mumy buat? Berdoa and sentiasa lap badan kakak guna kain suam. Abang drive time tu macam tengah drive kat highway. Sampai je miri terus kakak masuk emergency. Tapi hati lega sikit sebab da sampai hospital. Alhmdulillah, sejam lepas tu demam kakak surut. ALHAMDULILLAH YA ALLAH.

Everywhere and anywhere you are please be prepared. Cegahlah sebarang penyakit yang ada. Kalau kita mencegah, insyaAllah kita bebas dari sebarang penyakit. Sakit pun tak akan teruk mana. Kita manusia biasa u all. Sakit itu sentiasa ada. Sebab tu mencegah lebih baik daripada merawat.

U all tengok jela pengalaman mumy tu. Mumy tak sediakan pencegahan untuk family especially untuk anak time tu. Kalau mumy sediakan suppliment untuk immune booster kakak, kejadian kakak demam teruk tu insyaAllah dapat dicegah.

Itu dulu u all. Sekarang mumy da ada kesedaran, mencegah lebih baik dari merawat. Mumy da sediakan suppliment yang lengkap untuk family mumy. Mumy da masak cara yang sihat. Semua ni untuk proses pencegahan tau.

Apa immune booster yang mumy guna tu? Yang tu kalau nak tau, u all da tau apa nak buat. Sembang rapat dengan mumy la kan :). Alahmdulillah, sejak mumy mengamalkan pencegahan ni, kakak da jarang sakit. Tapi ingat u all, semua tu usaha kita. Sihat kita adalah dari Allah.

Mumy akan buat yang terbaik untuk family mumy. They are my number one now. Mumy da dapat and nampak keberkesanan set immune booster terbaik mumy. U all bila lagi nak cuba?

Buatlah yang terbaik untuk anda and orang tersayang. Mencegah lebih baik daripada merawat. See u all next entry. Your Beauty Is Our Passion.




No comments:

Post a Comment