Nutriferon Shaklee: Apa Ibu Bapa Perlu Tahu Sebelum Beri Anak Antibiotik

Assalamualaikum semua. Dinner tadi makan apa? Menu mumy sooooodaaappp😊😊. Malam ni,mumy nak kongsi sikit tetang nutriferon Shaklee dan apa ibu bapa perlu tahu sebelum bagi anak antibiotik. Tak ada mak bapa yang sanggup tengok anak sakit kan. Even baru kena gigit semut dah riuh rumah jadinya. Betapa kuat kasih ibu dan bapa kepada kita. Rindu pula sama mum dan bab😥😥😥😥😥. Lepas ni mumy nak call lah. Hahaha...padahal baru call tadi.

Mumy dulu pernah buat kesilapan besar dalam hidup mami. Apa kesilapan mumy tu? Mumy benarkan kakak diberi ubat waktu kakak sakit. Waktu tu umur kakak baru nak sebulan. Kenapa mumy buat macam tu? Yes, i know what i have done is teramat teruk. Kenapa orang yang ada pengetahuan tentang ubat ni buat keputusan macam tu?

Betul-betul mumy rasa berdosa sangat sebab biar benda tu berlaku. Mumy waktu tu new mother. Bila anak sakit je,memang menggelabah rasa dunia dah gelap. Kebetulan kakak memang cepat sakit. Dalam otak mumy tu nak anak sihat je. Caru penyelesaian supaya kakak cepat sembuh. Memang kakak cepat sembuh tapi sakit tu datang berulang kali.

Ilmu mumy sebagi ibu masih belum cukup lagi masa tu. Mumy memang guna Shaklee waktu tu. Tapi hanya terfikir tentang set berpantang tu je. Tak pergi godek pun supplimen untuk tingkatkan immuniti anak. Ya,waktu mumy memang jahil sangat tentang kesihatan.

Sekarang alhamdulillah,bila mumy jadi pengedar Shaklee mumy dapat banyak ilmu tentang kesihatan. Mentor mumy yang banyak membantu dan terlalu banyak menyalurkan ilmu-ilmu kesihatan kepada mumy. Ahli kumpulan juga yang sangat supportive. Mentor dan kumpulan mumy ni yang banyak membantu mumy meningkatkan ilmu dalam bidang kesihatan ni.

Mumy percaya,ramai ibu bapa yang macam mumy dulu. Asal anak sakit je bagi ubat. Sikit-sikit ubat. Betul tak. Wahai ibu bapa semua. Ubat itu hanya menyembunyikan tanda-tanda sakit tu. Bukan merawat. Sebab tu,even bagi ubat pun dua tiga hari lepas tu anak boleh sakit balik. Sebenarnya selesama atau demam anak tu belum sembuh. Cuma simptomnya disembunyikan. Bila kesan ubat dah hilang maka keluar balik lah sakit tu.

Jika kita hanya sembunyikan simptom, immuniti kita tidak akan bekerja dengan efektif. Mereka akan jadi malas. Sebab ubat ada untuk sembunyikan simptom tu. Sistem immuniti tak akan dapat kesan sakit tu untuk keluarkan antibodi semulajadi badan.

Apa yang kita perlu lakukan? Bila sakit tu jangan terus fikir ubat lah penyelesaiannya. Berhenti berfikir seumapa itu u all. Apa kata lepas ni kita tingakatkan immuniti badan kita. Kita aktifkan askar pertahanan badam kita. Supaya semua serangan daripada bakteria dan virus dapat dilawan oleh sistem immuniti kita. Bagaimana nak tingkatkan immuniti badan kita?

Mumy dah cakap tadi aktifkan askar pertahanan kita. Dalam bahasa sains nya kita panggil interferon. Interferon ni sejenis protien yang diperlukan untuk tingkatkan immuniti badan kita. Di hospital atau klinik berbayar ni ada disediakan interferon dalam bentuk suntikan. Tapi faham-fahamlah ye harganya berapi u all.

Tapi sekarang mumy tak risau sebab Shaklee ada sediakan interferon dengan harga yang mampu milik oleh semua golongan. Kita tidak perlu berkira untuk kesihatan. Mencegah itu lebih baik daripada merawat. Mencegah itu lebih murah daripada merawat. Tingkatkan immuniti kita.

Apa bendanya tu mumy? Mumy boleh bagitau kalau u all tanya mumy sendiri. Jom tanya mumy okey😊😊😊

Baiklah u all,jumpa lagi dalam sembang kopi yang akan datang. Beauty is our passion😍😍😍😍

Comments

Popular Posts