Nutriferon Shaklee : Produk Shaklee Wajib Ada Dalam Rumah

Assalamualaikum semua. Bestnya bangun pagi waktu cuti. Tak ada apa nak dibingung. Hehehe. Pagi yang indah ni,mumy nak cerita Produk Shaklee yang wajib ada di rumah iaitu Nutriferon Shaklee. Produk Shaklee lagi. Ini produk yang mumy sangat-sangat percaya tau.

Bukan sebab mumy bisness Shaklee tapi mumy memang percayakan Shaklee. Sebelum mumy bisness pun,mumy dah lama amalkan produk Shaklee.


Produk Shaklee memang terbaik. Bukan dari aspek keberkesanan saja tau,tapi keselmatannya juga terjamin. Produk Shaklee ni always green and safe. Kajian telah membuktikannya. Bukan mumy cakap sembarang je. Mumy pun tak nak guna bila satu produk tu tak pasti dengan keselamatannya.
Sekarang ni taraf hidup semakin tinggi. Kos perubatan pun tak ketinggalan tingginya. Satu perkataan kelaur dari mulut doktor mungkin sudah berharga dua ringgit. Paling murah pun seringgit. Yang terbaik sekarang adalah mencegah daripada merawat.
Kita tak tahu bila kita sakit kan. Kita tak pernah minta nak sakit. Tapi kalau pertahanan badan tak kuat penyakit akan suka datang beramai-ramai tau.
Macam nak elak semua ni? Caranya tingkatkan sistem immuniti badan kita. Bila pertahanan badan kuat,maka segala antigen,virus atau kuman tu susah nak robohkan tembok pertahanan kita.
Tembok pertahanan atau askar badan kita ni sebenarnya sangat penting untuk halang penyakit menyerang badan kita. Hamba Allah yang baik ni kita ialah interferon. Mereka ni lah yang jadi perisai kita.
Kalau asyik sakit je tu, haaaa...tandanya immuniti badan tak kuat. Interferon ni tak aktif atau lemah. Boleh dapatkan suntikan interferon ni. Tapi harganya...mak aiiiiii...mahal nyer... Kata nak jimat kos kan. Kalau malar nak dapatkan suntikan tingkatkan immuniti dah berapi harganya.
Tapi alhamdulillah, thanks tu Shaklee sebab ada sediakan produk yang sangat bagus untuk pertahanan badan kita. Alhamdulillah perlindungan kesihatan seisi keluarga. Bagi mumy semua rumah wajib ada NUTRIFERON ni.
Semua peringkat umur boleh ambil. Untuk baby macam kakak ni,haaaa...mumy boleh ambil dan susukan adik.
Mumy tau ramai yang cakap tak apa sakit ada ubat. Sampai bila kita nak bergantung dengan ubat kan. Hati akan terbeban nak tapis ubat-ubat yang masuk dalam badan kita. Kesan jangka panjang lagi teruk. Bahaya....
Ada juga yang cakap Shaklee mahal lah. Kita sendiri cakap kesihatan tak boleh dibeli. Kenapa nak berkira seringgit dua untuk tingkatkan immuniti badan kita seisi keluarga. Betul tak?
Ubat hanya menyembunyikan simptom sakit kita u all. Tapi tidak akan mengubatinya. Semua ubat dadah. Kita sendiri tahu dadah sangat tak bagus untuk kesihatan.
Ada akar kayu dan herba-herba hutan. Tapi selamat ke semua tu? Yakin ke u all semua tu tak terdedah dengan sebarang toksin. Cara penyediaannya selamat dan standard ke? Jawapanya,tepuk dada tanya kesihatan.
Mumy pun dah set dalam hati akak kurangkan penggunaan ubat-ubatan untuk family mumy. Biar kita cuba tingkatkan immuniti badan kita dulu. Yang paling penting hidup secara sihat.
Baiklah u all,mumy nak packing barang. Kejap lagi nak check out. Jauh lagi perjalanan ke Kuching. Tak sabar balik Kuching. Jumpa lagi dalam sembang kopi akan datang. U all jaga kesihatan. Ibu sihat nampak cantik. Beauty is our passion.

Comments

Popular Posts