Siapa Doktor Shaklee?

Assalamualaikum semua selamat berhujung minggu. Bestnya hujung minggu. Pada pagi yang best mumy nak cerita sikit tentang kisah Doktor Forrest Shaklee. Siapa lelaki ni? Skandal mumy ke? Uiiissssshhh....jangan cakap sembarang tau. Encik abang tetap nombor satu dunia akhirat😍😍😍😍😍😍.

Habis tu yang mumy beria sangat nak cerita kenapa ya? Musykil tak😅😅😅. Pada zaman dahulu,ada sepasang suami isteri dikurniakan anak lelaki yang sangat comel. Dalam kegembiraan mendapat cahaya mata,sinar kegembiraan itu musnah apabila doktor mengesahkqn anak tercinta hanya boleh hidup sehingga usianya 8 tahun. Perit sungguh ujian mereka.

Anak comel tu disahkan menghidap penyakit tuberculosis atau batuk kering. Pasangan suami isteri tu mengambil keputusan untuk membawa anak lelaki mereka ke kawasan yang segar,tenang dan tanpa pencemaran dengan harapan persekitaran yang bersih dapat mengurangkan penderitaan si anak.

Alhamdulillah dengan izin Allah, anak yang dijangka hanya dapat hidup sehingga usia lapan tahun masih bertahan sehingga remaja. Walaupun tidak seaktif dan secergas remaja seusianya.

Apabila telah meningkat remaja,beliau banyak menghabiskan masa dengan membuat pembacaan dan kajian tentang rawatan tanpa menggunakan dadah aka ubat. Beliau sangat berpegang kepada perinsip Living in Harmony with Nature. Pada tahun 1915 beliau telah mencipta vitamin yang pertama di dunia. Vitamin ni dinamakan vitalized mineral dan bila disingkatkan menjadi vitamin.

Sekarang vitalized mineral ni dikenali sebagai vita lea. Cuba u all kira da berapa lama umur vita lea ni. Lamakan? Sebab tu dalam landmark study pun dah dinyatakan produk Shaklee ni dikaji keberkesanannya selama berpuluh tahun.

Haaaa...tu lah cerita mumy tentang Doktor Shaklee. Living Harmoney With Nature. Jumpa lagi dalam sembang kopi akan datang. Beauty is our passion.

Comments

Popular Posts