Saturday, 17 December 2016

20 Tahun Ambil Shaklee Apa Jadi Pada Buah Pinggang?

Assalamualaikum semua. Alhamdulillah mumy sihat,u all sihat?😊😊😊. U all ada ambil apa-apa supplimen? Haaa...hari ni mumy nak bagitau 20  tahun ambil Shaklee apa akan jadi? Suka tak? Nak tau tak? 😊😊😊😊. Sabar yeee...kejap lagi kita mula.

Sejujurnya sebelum ni pun mumy ada pandangan yang salah tentang pengambilan supplimen. Bagi mumy supplimen tu tak penting. Apa yang penting jaga pemakanan dan bersenam. Tapi semua tu bertukar bila mumy dah semakin terdedah dengan ilmu kesihatan,nutrisi dan supplimen ni. Memang mumy akui mumy belajar semua ni untuk tambah ilmu dalam bisnes shaklee mumy.

Sejujurnya ilmu kesihatan dan nutrisi ni bukan saja penting untuk ilmu dalam bisnes tapi untuk kesedaran diri sendiri.

Bila orang tau mumy ambil supplimen Shaklee,memang ada bunyi-bunyi yang agak tak best. Banyak kandungan dadah lah. Di proseslah. Makanan makanan seimbang lagi baguslah. Dan macam-macam lagilah. Tapi mumy jenis yang pekak kan telinga je. Biarlah apa yang orang cakap,yang penting mumy tau apa yang mumy buat tu betul dan selamat.

Makan supplimen Shaklee buat buah pinggang rosak? Hmmm...meh sini duduk bagus-bagus dan dengar apa yang mumy nak cakap okey. Mumy tau macam-macam khabar berita yang keluar bila kita cakap tentang supplimen. Bahaya tak ambil supplimen Shaklee dalam tempoh masa yang lama?

Apa yang mumy cakap ni,bukan sebab mumy pengedar Shaklee atau apa okey. Tapi kajian dah buktikan walaupun makan supplimen Shaklee dalam tempoh yang lama. Dari mana segala kajian tu? Dari land mark study yang dijalankan oleh pihak yang ketiga. Landmark study ni di buat untuk buktikan yang produk Shaklee ni selamat dan berkesan diambil dalam tempoh yang lama.

Selain dari landmark study segala tu apa lagi bukti yang produk Shaklee ni selamat di ambil dalam tempoh yang lama? Tak perlu ambil jauh. Mentor bisnes mumy aka Mami Aka MASTER SITI SALWA. Mentor mumy ni pun dah berpuluh tahun makan produk Shaklee alhamdulillah kesihatan mami sangat tip top.

Apa yang lebih hebat lagi ayah kepada mentor mumy ni pun sama. Dah makan supplimen Shaklee dah puluhan tahun. Alhamdulillah,buah pinggang masih sihat. Bukan buah pinggang jak yang sihat. Tubuh badan pun sihat tau. Sekarang ayah pada mentor mumy tu tengah siapkan phd beliau.

U all bayangkanlah dalam usia emas tu beliau masih dapat sambung belajar sampai tahap yang tinggi. Siap dapat tulis buku lagi okey😊😊😊😊. Itu dah satu bukti yang kukuh bahawa produk Shaklee memang selamat dan hasil kajian landmark study tu betul.

Bukan tu je okey,ada seorang kakak senior mumy dalam bisnes Shaklee ni. Umur dah 54 tahun tapi keadaan kesihatan dan kecantikan kakak tu fulamak hebat dan superb. Yang tu bukti makan supplimen shaklee dalam tempoh yang lama memang selamat dan tidak asa apa-apa kesan sampingan pada kesihatan buah pinggang.

Mumy pun dah ambil shaklee tiga tahun dan alhamdulillah kesihatan mumy semakin okey dan sihat. Yela kalau mumy bagi contoh diri mumy u all confirm susah nak percaya kan. Sebab tu mumy bagi contoh orang yang mumy kenal. Dan semua tu betul dan tak bohong okey😊😊😊.

Tak salah kan kalau mumy berkongsi sesuatu yang baik dengan u all. Dapat kita jadikan sebagai iktibar betul tak?

Mumy kena stop dulu ya. Jaga kesihatan dan kecantikan. Beauty is our passion

Cara Merawat Jangkitan Virus HFMD Dengan Nutriferon Shaklee

Assalamualaikum semua. Lamanya mumy tak tulis blog. Rindu pula dengan u all. Hari ni mumy nak kongsi
pengalaman seorang ibu merawat anaknya yang dijangkiti virus HFMD. U all tau kan apa benda tu. Kalau tak tahu,meh sini mumy cerita sikit. Itu penyakit tangan kaki dan mulut. Haaa...kalau nama ni mesti tau kan? Parents tak boleh buat tak tahu bila anak dah ada simptom penyakit tangan kaki dan mulut ni. Tapi mumy tau parents kat luar sana sangat mengambil berat tentang perkara ni.

Panjangnya mumy berleter. Bila nak cerita pengalaman ibu tu merawat HFMD ni. Ni kisah yang ditulis sendiri oleh ibu tersebut. Mumy tak ada edit satu pun apa yang ditulis olehnya. Semoga apa yang dikongsikan oleh ibu ni menjadi iktibar untuk kita semua. Siapa nama ibu ni? Itu biarlah rahsia. 😊😊😊😊😊

Baiklah ibu ni memang seorang agen Shaklee. Tapi agen yang dah tak aktif. Jadi apa yang ditulis oleh ibu ni tiada langsung niat atau tujuan untuk menjual. Ibu ni cuma nak berkongsi kepada semua,semoga apa yang beliau lalui dan lakukan dapat menjadi iktibar dan pendoman kepada kita.

Ceritanya bermula pada suatu hari di hari sabtu. Anak ibu ni demam. Biasalah kan bila anak demam kita mak bapa ni risaunya sampai ke langit. Ibu ni tak bawa anak dia ke klinik sebab dah ready dengan stok ubat kat rumah. Bagus ibu ni tau sebab sentiasa bersedia dari sebarang kemungkinan.

Bila anak dia tu demam, eh lupa nak bagi tau anak dia tu girl. Jadi bila anak dia tu demam mula tumbuh ruam. Pada mulanya si ibu ni taklah ambil kisah sangat sebab bila demam ruam keluar tu memang perkara biasa. Tapi,ibu tu terus rasa musykil bila ruam-ruam yang tumbuh tu cuma dekat tapak tangan dan kaki. Bahagian lain tak ada. Aduuuhhh...waktu tu si ibu tu tak fikir kan sangat yang anaknya kemungkinan terkena jangkitam HFDM.

Sebab apa ibu tu tak terfikir macam tu? Sebab anak dia tak tinggal nursery pun. Maksudnya tak ada contact dengan mana-mana individu yang membawa penyakit ni. Bila ibu tu check dalam mulut pun ada terutama kat area lelangit. Haaaa...dah berdebar dah waktu tu. Tapi si anak sangat kuat,anak tu dapat makan dengan banyak waktu breakfast. Bijal anak ni sebab tak nak bagi ibu dia risau.

Si ibu ni pun cepat-cepat check. Berita buruknya memang anak dia kena HFMD. Alahai hati ibu mana yang tak sedih kan.

Nak dijadikan cerita,HFDM anak ibu tu tak seteruk pesakit HFDM yang lain dan paling menggembirakan kejap je HFMD anak dia dah sembuh. Alahamdulillah, apa yang ibu tu buat ye? Okey sebenarnya beberapa hari sebelum tu ibu ni ada bagi nutriferon kat anak dia. Bukan setiap hari lah. Tu pun satu pertiga sachet je. Kebetulan bia anak tu demam maka hari-harilah ibu tu bagi.

Apa kaitan nutriferon dengan HFMD ni? Asbab ibu ni ada bagi immuniti booster kat anak dia demam dan HFDM tu tak seteruk pesakit HFDM yang lain. Sekejap je dah sembuh. Memanglah kesembuhan tu dari Allah kan. Tapi nampak tak apa usaha ibu tu? Apa ibu tu buat supaya pertahanan imuniti anak dia kuat?

Yang tu tepuk dada tanya diri masing-masing.

Ibu ni tak nak bagi ubat-ubatan yang kandungan bahan kimia dia sangat tinggi. Orang dewasa pun dapat kesan tak baik,inikan pulak kanak-kanak. Ibu ni nak berikan yang terbaik kepada anak-anak dia. Even doktor sendiri pun tak bagi anak dia antibiotik. Sebab antibiotik tak berkesan untuk lawan virus. Ibu ni cuma mengamalkan cara pemakanan yang terbaik untuk tingkatkan immuniti anak-anak dia melalui supplimen daripada produk yang dia percaya sejak 15 tahun yang lalu.

Apa tujuan mumy share ni? Ini untuk rujukan mumy sendiri dan semoga y all pun dapat mencari ilham untuk meningkatkan lagi kualiti kesihatan u all dan keluarga.

Jumpa lagi dalam sembang kopi yang akan datang ya. Jaga kesihatan dan kecantikan. Beauty is our passion.

Wednesday, 14 December 2016

3 Sebab Kenapa Perlu Berjimat Cermat

Assalamualaikum semua. Alhamdulillah kita jumpa lagi hari ni. Hari ni jom kita sembang 3 sebab kebapa kita perlu berjimat cermat. Aikkk...sikit juga mumy? Tiga je??? Biar sikit yang penting kita semua dapat kan.

Ekonomi sekarang ni memang mencabar kan. Kita kena jadi kreatif untuk ikut arus hidup yang semakin moden. Macam mana nak jadi kreatif supaya taraf hidup yang mencabar ni tidak membebankan kita? Yang tu nanti kita bincang okey😊😊😊 Sabar semua. Biar kita sembang sikit-sikit. Baru senang hadam kan😊😊

Kenapa kita perlu berjimat? Hidup sekarang ni semuanya duit. Apa pun duit. Nak masuk tandas pun duit. Dulu dua puluh sen. Sekarang dah up jadi tiga puluh sen. Ada yang dah lima puluh sen. Kalau dalam shopping mall yang mahal ya Rabbi ada yang dua ringgit. Betul mumy tak tipu. Itu pengalaman mumy sendiri. Maksudnya kan,taraf hidup kita dah semakin tinggi. Kalau kita tak berjimat kita tak dapat nak survive zaman sekarang ni.

Sebab yang kedua kenapa kita perlu berjimat?  Haaa...kita kan tahu berjimat cermat ni amalan mulia. Membazir amalan syaitan. Dengan kita berjimat dapat kita buat simpanan untuk masa kecemasan. Namanya pun kecemasan kan. Kita tak tahu apa akan jadi dan bila akan jadi.

Kalau waktu tu ada duit yang cukup alhamdulillah. Kalau tak cukup mana nak lari? Kalau kita berjimat cermat hari ini, insya Allah masa kecemasan tu kita tak akan rasa sesak.

Kalau mumy lah kan,mumy kena berjimat untuk hari tua mumy. Jangan harap dengan duit pencen jak kan. Perbelanjaan 20 tahun akan datang kita tak tahu berapa tinggi. Kita tak tahu untung rugi hidup kita kan. Apa yang penting sentiasa berdoa kepadanya,supaya semua urusan dipermudahkan insya Allah.

Jom ramai-ramai kita amalkan cara hidup berjimat cermat. Bukan berjimat dalam bentuk kewangan je, yang lain pun sama okey. Berjimat cermat amalan mulia.

Jumpa lagi dalam sembang kopi kita yang akan datang. Jaga kesihatan dan kecantikan. Beauty is our passion.

Tuesday, 13 December 2016

7 Amalan Doa Dan Zikir Untuk Melancarkan Urusan Bisness

Assalamualaikum semua. U all apa khabar? Mumt sihat alhamdulillah. Sekarang dalam kereta nak balik Sabah. Hari ni mumy nak cerita tentang amalan doa dan zikir untuk urusan bisnes. Kita ni cuma seorang hamba yang banyak kekurangan. Apa saja yang baik itu sebenarnya dari Allah. Jangan perasan sangat kita ni hebat. Ada lagi yang lebih hebat.

Dalam dunia bisnes apa yang penting kita dekatkan diri kepada Allah. Baru lah rezeki tu murah dan lebih berkat. Keberkatan dari Allah sangat penting. Sebab apa? Itulah yang kita makan dan minum kan. Jadi darah dan daging kita. Dan sentiasa berterusan sampai ke generasi yang seterusnya.

Maksudnya u all,apa yang kita makan dan minum pada hari ini, benda yang sama akan mengalir dalam badan anak,cucu,cicit,piut,miut dan cute kita. Banyak kan? Kalau yang kita makan tu berkat,maka berkatlah apa yang mengalir dalam badan generasi kita tu.

Dalam bisnes sentiasa ada turun naiknya. Bila kita naik tu,jangan lupa Allah. Waktu nilah lebih dekat dengannya. Supaya rezeki tu semakin melimpah ruah. Jangan pula waktu bisnes slow baru nak dekat dengan Allah. Itu salah. Walau apa yang terjadi sentiasalah dekat dengannya. Sentiasalah bersyukur. Macam mana kita nak tunjuk kita bersyukur? Ada banyak cara sebenarnya.

Mumy bukanlah ustazah ke apa,cuma nak berkongsi dengan u all. Amalan zikir dan doa memang mujarab tau. Semakin kita rajin berdoa dan berzikir semakin dekat kita dengan Allah. Bila dekat dengan Allah,maka tambah senang rezeki masuk. Itu tandanya kita dapat keberkatan Allah. Alhamdulillah.

Apa doa dan zikir yang boleh kita amalkan supaya urusan bisnes kita berjalan lancar? Yang tu u all kena tunggu,sebab mumy akan cerita dalam entry yang akan datang. Mesti jumpa tau😊😊😊. Rugi kalau tak jumpa😊😊😊. Semoga dengan perkongsian mumy ni urusan bisnes kita sama-sama berjalan lancar. Amin....

Jumpa lagi ya. Jaga kesihatan dan kecantikan u all. Beauty is our passion😊😊😊😊.

Sunday, 11 December 2016

Hobi Dan Bisnes Shaklee Online

Assalamualaikum semua. Eehh..tak sedar kan dah tengah bulan. Pagi ni cuaca agak mendung. Tanda nak hujan la tu. Pagi ni,mumy nak ceritalah pasal hobi mumy. Hobi ni macam mumy dah cerita dalam entry yang lepas kan. Tak apa,hari ni kita up date lagi cerita.

Mumy macam biasa memang suka try hotel baru. Service apartment yang ada breakfast pun mumy dan abang suka. Sebab kami suka try makanan yang ada dalam hotel. Mana makanan yang superb haaa...kami akan datang sana lagi. Kalau tak, walaupun harga promosi kami tak akan datang lagi...hehehe.

Bagi mumy kan,jatuh bangun nya hotel tu bergantung kepada perkhidmatannya. Kalau service tak bagus atau makanan yang disediakan tak best orang agak susah nak datang lagi. Sebab sifat kita manusia nak service yang terbaik.

Tiga hari lepas mumy and family pergi bermalam di Citidines Apartment Hotel. Bersebelahan dengan the Sprinf Kuching. Apartment yang kami sewa harga around RM 400++. Ada dua bilik. Memang selesa lah bagi mumy kalau pergi ramai-ramai. Itu kelebihannya. Shopping mall pun dekat. Tak payah pakai kereta pergi The Spring. Ikut jejantas dari hotel terus sampai The Spring.

Cuma maknanmya mumy tak puas hati. Tak pelbagai, bagi mumy tak setaraf dengan harganya. Apa pun,syukur alhamdulillah kenyang juga😂😂😂😂. Yang bagusnya add on untuk sarapan seorang RM 21.00. Kalau hotel lain,add on sebanyak tu dah mewah sarapannya. Itulah kebaikannya. Kita cari pengalaman kan.

Secara kesimpulannya,betulah komen orang tentang makanan hotel ni. Mumy tak memburukan hotel ni okey. Ini cuma pengalaman dan pandangan mumy. Suka atau tidak itu subjektif dan pandangan setiap orang adalah berbeza.

Untuk keselesaan bilik mumy bagi 4 bintang. Lengkap sangat apartment tu. Kalau nak ajak family ramai-ramai boleh datang sana. Tempat parking pun selamat.

Dalam hotel tu sempat lagi mumy baca novel. Yela,sambil releks-releks tu,mumy ambil kesempatan untuk baca novel kegemaran mumy. Novel seram. Semestinya keluaran Buku Prima dan Alaf 21. Masih rasa tak puas pulak nak baca. Mumy dapat habiskan tiga novel sekali gus. Memang best sangat-sangat.

Bila baca novel ni, mumy dapat rasa mumy part of the story jugak. Feeling sorang-sorang. Kalau part seram tu, mumy pandai seram sorang-sorang. Kalau pergi toilet boleh terimbas balik cerita dalam novel😂😂😂😂😂. Cakap jak lah penakut kan. Hahahahaha....

Nanti nak pergi kedai buku lagi. Cari novel baru. Macam tak lengkap pulak kalau tak baca novel. Lusa mumy dah berangkat ke Miri. Hotel apa yang seterusnya ye....mumy nak Meritz Hotel. Sebab pastry kat sana memang tip top. Miri Marriot Resort pun okey. Tapi rugi kalau semalam jak. Ada duit ke? Kan masih tengah bulan. Itulah bestnya bisnes Shaklee. Bonus dapat tengah bulan. Sukanyaaaaaaaa😊😊😊😊😊😊.

Baiklah u all,jumpa lagi dalam sembang kopi yang akan datang okey. Jaga kesihatan dan kecantikan. Beauty is our passion.

Saturday, 10 December 2016

Target 2017 Yang Saya Mesti Capai 1 Tahun Dari Hari Ini

Assalamualaikum semua. Selamat berhujung minggu😊😊😊. Hmmm..cuti dah nak habis lah😢😢😢. Tak apa,kena semangat betul tak. Pagi ni,jom mumy kongsi target 2017 yang mumy nak capai satu tahun dari sekarang. Kira azam barulah u all. Apa azam baru u all? Masing-masung mesti ada azam baru kan.

Biasalah akhir tahun ni kita muhasabah diri. Check balik mana yang berlompang tu pastikan tahun hadapan lompang tu dah di tutup. Azam yang kita dah set tu,pastikan mesti tercapai. Caranya macam mana? Kita kena ubah sikap dan yang paling penting fokus. Fokus itu sangay penting. Bila kita fokus insya Allah kita akan sentiasa di jalan yang betul. Yang paling utama,sentiasalah berdoa kepada Allah supaya sentiasa dipermudahkan segalanya. Insya Allah.

Apa target mumy tahun depan? Uiii...berdebar pulak mumy nak umumkan target mumy ni. Macam ada aura jak mumy rasa. Bismillahirrahmanirrahim,target mumy tahun 2017,mumy nak capai master coordinator dalam Shaklee. Income mumy sebulan 70 ribu. Mumy ada seratus anak bisnes yang sangat aktif dari seluruh Malaysia termasuk dari Brunei juga.

Ya Allah,rasa ringan hati ini bila luah semua kan. Amboiiiiii...mumy,besarnya target tu, terkabei ka mumy? Tiada yang mustahil dengan izin Allah. Apa yang penting kita kena usaha dan sentiasa fokus. Macam target mumy bulan ni,mumy nak naik jadi supervisor. Ya Allah,kabulkan lah doaku Ya Allah...amin...

Apa yang hebat sangat jadi master coodinator Shaklee tu? Mumy ni gila title ka apa? Astagfirrullahalazim,jangan tuduh mumy macam tu. Mumy nak target macam tu,satu sebab mumy ada big why mumy sendiri. Mumy nak berhenti kerja. Betul u all, tahun depan ,insya Allah,mumy last mengajar di pedalaman. Kalau mumy dapat capai target mumy ni,mumy nak berhenti kerja. Mumy nak tumpukan perhatian dengan bisnes dan semestinya tumpuan yang optimum dengan keluarga.

Mumy nak jaga anak-anak mumy sendiri. Mumy nak anak-anak mumy membesar depan mata dan bukan orang lain yang jaga. Kalau di pedalaman ni,dekat je mumy nak check perkembangan anak-anak. Masa free mumy boleh check,keadaan anak-anak. Bukan tak percaya dengan penjaga tu,tapi entahlah mumy seram tau dengan kes-kes sekarang ni.

Mumy sebagai ibu ni pun kadang-kadang ada rasa geram jugak bila anak-anak buat hal,inikan pulak orang lain yang tak ada kaitan darah langsung dengan anak-anak mumy kan. Ya Allah,peliharalah anak-anak ku ya Allah. Mumy memang tak boleh kalau dengar atau tengok bab-bab kanak-kanak atau baby kena dera ni. Memang meresap ke dalam jiwa terus. Bukan sejam dua feeling tu hilang. Berminggu-minggu tau feeling tu mumy rasa.

Mungkin itulah fitrah seorang ibu. Sentiasa nak yang terbaik untuk anak-anak. Semoga dengan niat mumy yang suci murni ni. Target mumy tahun depan akan tercapai. Amin....ya Allah amin... U all doakan lah supaya mumy sentiasa instiqamah untuk capai target mumy ni.

Baiklah u all,mumy nak sidai baju. Alhamdulillah, hari ni cerah je. Mumy nak sidai baju awal-awal. Takut tengah hari nanti hujan. Sediakan payung sebelum hujan okey. Jaga kesihatan dan kecantikan. Beauty is our passion😊😊😊😊

Friday, 9 December 2016

Cara Bayar Hutang PTPTN Dengan Bisnes Shaklee Online

Assalamualaikum semua. Salam subuh. Lega rasa kaki dapat rehat semalam. Tapi perut pulak rasa sebu. Menyesal makan tapai kelmarin😅😅😅😅. Baiklah pagi ni mumy nak share cara bayar hutang PTPTN dengan bisnes shaklee online. Suka tak😄😄😄😄? Mumy tau hutang-hutang ni yang buat hidup kita tak best. Tak berhutang waktu tu perlu sangat ye tak? Waktu berhutang tu senang part nak bayar tu lah...hadoiiiii😢😢😢😢.

Alhamdulillah,mumy tak pernah ada hutang PTPTN ni. Tapi bila dah kerja ada pulak pinjaman peribadai. Menyesal ada jugak mumy buat pinjaman peribadai ni. Tapi apakan daya,waktu itu sangat memerlukan duit yang banyak. Sabar le labu😐😐😐😐.

Mumy tabik spring dengan adik-adik yang lepasan SPM yang ada nait suci murni nak cari income sendiri sementara tunggu result SPM keluar. Bagus adik-adik,rasa tanggungjawab itu sudah ada. Dulu mumy puna pernah jadi cleaner sekolah tau sementara tunggu masuk IPGM Kampus Keningau. Memang best dapat pegang duit sendiri dan hulur dengan mum and bab😍😍😍😍.

Tapi kan,terselit juga rasa kesihan dan simpati mumy untuk lepasan universiti yang belum ada rezeki dapat panggilan kerja. Mumy tau bukan u malas ke apa atau memilih sangat kerja. Cuma rezeki itu belum ada kan😊😊😊. Memang delima yela kerja belum ada tapi hutang PTPTN dan mula kena bayar. Nak minta dengan mak bapa malu sangat. Tukarlah perkataan malu tu. Segan sangat kan. Mumy faham sangat feeling itu. Feeling tak nak menyusahkan mak bapa.

Delima hutang PTPTN ni tambah berat bila ada sesetengah lepasan universiti ni malu nak buat kerja yang biasa-biasa. Tak standard beb. Ada degree dan master tak kan nak kerja cleaner pulak kan. Belum lagi dengan kata-kata pedas CNN di kampung tu. Ya Rabbi...buat telinga panas. Lepasan u tapi kerja cleaner. Biarlah makcik, yang penting kerja tu halal dan tak menyusahkan makcik pun kan😡😡😡😡. Mumy memang tak suka part yang macam ni. Apa pun kerja tu patut dihormati asalkan halal dan baik. Mulut orang susah nak tutup hati orang susah nak dipuaskan. Hmmmmm😒😒😒😒😒.

Untuk u all yang masih ada delima ni,jangan sedih-sedih. Jom ikut mumy bayar hutang dengan bisness Shaklee online. Alhamdulillah,setakat ni bisness Shaklee online ni yang banyak sangat tolong mumy dari segi kewangan. Yang bestnya modalnya sangat rendah. Dan pada mulanya tak perlu modal pun. Nak tahu caranya jom join mumy bisness ni😊😊😊.

Mumy tak tipu u all. Mumy tak suka bagi janji palsu dengan orang lain yang sangat memerlukan duit. Mumy faham sekarang ni semuanya duit kan. Bukan kita nak jadi hamba duit. Tapi duit itu satu keperluan hari ni.

U all pemalu tak pandai nak promote dengan orang? Tak tahu sangat tentang bisnes online ni. Bisnes Shaklee online lah yang paling sesuai dengan u all. Tak percaya? Percayalah. Mumy dulu pun malu sangat nak bisnes ni. Bab-bab nak guna blog,ig atau fb page memang mumy paling buta. Bukan apa,mumy tak minat benda-benda ni semua jadi buat tak tahulah. Bila dah bisness shaklee online ni alhamdulillah,ilmu mumy tentang semua ni semakin banyak.

U all risau tak ada siapa nak ajar u all bisnes? Ya Allah jagan risau u all. Mumy yang zero tentang bisnes ni dah ada ilmu tentang bisnes. Alhamdulillah. Mumy ada mentor yang sangat banyak membantu dan membimbing mumy. Dari aspek marketing,sales,ilmu kesihatan,nutrisi,produk shaklee dan banyaaaaaakkkkk lagi. Thanks sejuta thanks kepada mami aka MASTER SITI SALWA seorang mentor yang sangat tegas,hebat tapi sangat merendah diri. Love u mami😊😊😊.

Team SuperStar mumy pun sangat best. Ahli-ahli dalam tu sangat hebat dan banyak membantu. Tak sombong. Even tak pernah jumpa tapi dah macam adik beradik tau😊😊😊.

Sebab tu,sebelum nak join apa-apa bisnes kena pilih bisnes yang ada pulangan pendapatan yang berterusan. Kalau nak bisnes online jual produk orang,pastikan kita jual produk syarikat yang memang terbukti terbaik. Insya Allah, tak akan mengecewakan u all.

Baiklah u all,mumy kena stop dulu. Laparlah. Jom ESP😊😊😊. Jumpa lagi dalam sembang kopi yang akan datang ye. Beauty is our passion😊😊😊😊. 

Wednesday, 7 December 2016

Cara Saya Buat Bisness Shaklee Secara Online Melalui Handphone

Assalamualaikum semua. Alhamdulillah,kita semua sihat hari ni. Siapa suka handphone? Semua orang suka kan? Haaa...hari ni,mumy nak cerita cara mumy bisness shaklee melalui handphone. Mesti u all suka kan? Sebab sekarang ni semuanya dihujung jari😊😊😊. Klik-klik je semua dah selesai kan. Banyak kebaikan teknologi ni kan. Tapi yela,kalau tak digunakan sebaik mungkin jadi keburukan pulak kan.

Bisnes shaklee guna handphone boleh ke? Boleh sangat-sangat u all. Tak perlu ada tab ke...lap top ke atau pc kat rumah. Guna handphone cukup. Tak payah yang mahal pun boleh u all. Apa pun yang paling bagus yang ada memory besar dan camera nya yang paling terang tak nak yang kabur-kabur.

Lagi pun u all,bisnes shaklee online guna handphone ni senang okey. Handphone kan kecik je. Senang nak bawak pegi mana-mana. Orang oder senang kita nak urus. Oder barang di HQ pun senang. Yang penting ada line internet dan top up untuk berurusan. Senang kan?😊😊😊😊.

Mumy buat poster untuk post pun mumy buat dalam handphone je u all. Senang. Mana-mana mumy duduk pun mumy boleh buat poster dan terus post ke instagram atau laman muka buku mumy😊😊😊. Semuanya sesenang abc tau. Jangan pening-pening mesti ada lap top atau handphone mahal-mahal baru dapat.bisnes. Permudahkan urusan yang mudah. Jangan.dirumitkan nanti kita pening kepala. Siapa susah? Kita jugak kan? 😁😁😁😁😁.

Mumy bukan nak promote bisness online shaklee melalui handphone ni is the best. Sebenarnya ikut keselesaan sendiri. Ada yang suka guna tab. Ada yang suka guna lap top ada juga yanh suka guna cara offline kan. Itu bergantung dengan keselesaan sendiri.

Macam mumy, mestilah guna handphone yang terbaik. Kalau guna lap top datanglah kakak nak kacau mumy. Kerja tak siap lap top rosak ada lah. Hehehehe. Yang mumy suka lagi bila pakai handphone ni,mumy nak update pun senang. Tengah tunggu nasi masak,boleh mumy up date bisnes mumy.

Nak up date entry blog pun senang. Macam mumy sekarang ni. Mumy up date entry waktu adik tengan menyusu. Releks je. Idea mencurah-curah dalam masa yang sama adik tidur kekenyangan😊😊😊😊. Alhamdulillah. Asbab konsisten mengamalkan ESP Shaklee,air susu sentiasa meriah dan pekat. Rezeki adik. Alhamdulillah.

Baiklah u all, mumy kena stop dulu ya u all. Mumy nak masak maknan untuk jemaah masjid malam ni. Malam ni kan malam Jumaat. Ramai orang datang masjid.

Jumpa lagi dalam sembang kopi akan datang. Jaga kesihatan dan kecantikan u all okey. Beauty is our passion.

Tuesday, 6 December 2016

Kedai Shaklee Untuk Bisness Online Shaklee Saya

Assalamualaikum semua. Alhamdulillah hari ni dah hari Rabu. Kejap je rasanya masa berlalu. Pagi ni,mumy nak cerita sikit tentang kedai Shaklee mumy untuk bisness online shaklee mumy ni. Nak jual barang mesti ada kedai kan? Kecil atau besar itulah kedai kita. Mesti bangga dengan apa yang kita ada. Mumy bangga sangat tau sebab mumy ada kedai Shaklee mumy sendiri. Rasa seronok sangat jaga kedai-kedai mumy tu.

Fuuyyyooohhhh!!!! Mumy ada banyak kedai. 😁😁😁😁😁😁 jangan jeles okey. Ya sejujurnya memang mumy banyak kedai Shaklee mumy untuk bisness online shaklee mumy ni. Buat masa ni memang mumy lah pengurus utama kedai-kedai mumy tu. InsyaAllah,lepas ni mumy ada pekerja sendiri untuk tolong mumy urus😊😊😊.

Kedai pertama mumy mestilah FB personal mumy. Tapi kedai ni untuk santai-santai je. Macam pameran gitu. Kalau ada yang minat lepas tengok pameran mumy boleh terus cari mumy. Pameran di kedai FB personal ni lebih kepada kesedaran kesihatan dan kecantikan. Mumy rasa hebat pulak. Hahahaha. Perasaan kan. Siapa lagi yang nak puji kalau bukan mumy sendiri dan u all jugak lah.

Kedai mumy yang kedua ni besar sikit. Ini kedai FB page mumy untuk Miri. Yang ni banyak pameran dan promosi jualan. Siapa yang tengah bingung nak cari produk Shaklee boleh cari Pengedar Shaklee Miri. Insya Allah,muka mumy akan keluar dengan senyuman seindah suria tu 😊😊😊😊😊😊😊. Apa-apa yang berkaitan dengan produk Shaklee ada di sana. Kiranya yang ni mall lah u all.

Kedai Shaklee mumy yang lebih fancy pun ada tau. Haaaa...mestilah instagram mumy. U all carilah, superstarsuppliments maka keluar muka mumy dengan senyuman tu. Berbaju merah itulah mumy. 😁😁😁😁😁.

Kedai Shaklee mumy yang lebih kepada informasi pun ada tau. Siapa yang suka membaca tu jom singgah kedai mumy ni. Mumy yakin u all akan suka sangat dan tak akan keluar lagi dari kedai mumy tu. Kedai Shaklee yang ni,mumy banyak bercerita dan merapuh ada jugak. Tapi tentang info Shaklee mumy tak merapuh okey. Semuanya fakta makta. Tiada yang tipu atau guna air liur je. Semuanya betul dan sah. Apa nama kedai mumy tu? Nak tau juga ye...tada.....mestilah changrich.blogspot.my ni.

Eh ada satu lagi, mumy ada kedai satu lagi tau. Yang ni khas untuk ibu-ibu dan para bakal ibu yang mencari supplimen atau set hamil dan berpantang secara normal atau pembedahan. Yang ni memang best. Sebab memang diwujudkan khas untuk para ibu dan bakal ibu semua.

U all suka tak? Haaa..kalau suka cepat singgah kedai-kedai mumy ni tau. Tak rugi u all kalau nak singgah sini. Best sangat..penuh dengan.produk Shaklee dan sangat informatif😊😊😊😊. Jumpa lagi dalam sembang kopi yang akam datang. Happy shopping semua dan beauty is our passion😊😊😊

Monday, 5 December 2016

MY BIG WHY: Kenapa Saya Buat Bisness Shaklee Sampai Berjaya

Assalamualaikum semua, dah tido ke? Mumy tak dapat tidur. Terlebih makan durian petang tadi😂😂😂😂😂. Jadi nak tunggu panas ni hilang, jom mumy share dengan u all My Big Why kenapa mumy kena bisness Shaklee sampai berjaya. Bukan mumy dah cerita ke dulu.

Issshhhh...orang tua belum habis cakap jangan menyampuk dulu. Alamak dah tua ke? Muda lagi mumy.ni😅😅😅😅😅. Kenapa mumy nak bisness Shaklee sebab nak ada income paling tidak pun 5 angka sebulan. Dapat ke? Dapat. InsyaAllah. Itu doa mumy setiap hari. Kenapa nak dapat income ribu raban tu? Yang tu pun mumy dah cerita kan dengan u all.

Sekarang ni bonus mumy memanglah belum capai tahap kaya terduduk tu. Apa pun alhamdulillah sujud syukur,dengan keuntungan bisness Shaklee mumy ni dapat mumy menambah aset. Apa asetnya tu mumy? Cuba tunjuk...eeee...nanti u all cakap mumy ni mami jarum pulak kan. Hehehe. Ini bukan riak ya...ini bukti dengan bisness Shaklee ni mumy mampu memilikinya. Chewaaaaahh!!!

Cepatlah mumy,okey alhamdulillah dengan berbisness ni mumy dapat menambah aset emas yang beratnya 13g. Tunggu dulu😁😁😁,mumy tau mesti ada yang cakap ringannya....biar ringan tapi dengan bisness online Shaklee mumy,mumy dapat tambah aset mumy. Sekali lagi mumy cakap ya,bukan niat nak show off. Tapi mumy nak tunjukkan bukti hasil keuntungan mumy. 😊😊😊😊. Semoga u all terinspirasi ye...

Dengan bonus dan keuntungan bisness shaklee ni juga dapatlah mumy tolong abang tukar rim dan tayar baharu untuk navara baru kami😊😊😊😊. Aiiikkk...semuanya baru? Alhamdulillah,rezeki Allah tak terkira u all. Apa yang penting kita bersangka baik kepadaNya, berusaha dan berdoa. InsyaAllah,semuanya dipermudahkan.

Itu baru tiga bulan mumy bisness. Belum berbulan-bulan lagi. Ya Allah,murahkah rezeki hambamu ini. Permudahkanlah urusan bisness hambamu ni Ya Allah. Sesungguhnya engkau maha pemurah dan mengasihani. Aminnnn...

InsyaAllah,kalau target mumy dah tercapai maka tercapailah big why mumy dalam nak berbisness ni. InsyaAllah. Doakanlah untuk mumy ye.

Okeylah,mumy kena stop dulu..mata pun dah ngantok...badan pun dah mula sejuk. Kesan durian dah hilang...hehehe...jumpa lagi dalam sembang kopi yang akan datang ye. Jangan lupa makan vivix, sebab vivix ada anti aging tau. Beauty is our passion😊😊😊😊

Sunday, 4 December 2016

Rekod Bisness Online Shaklee Saya

Assalamualaikum semua. Hari ni agak panas cuaca kan. Tempat mumy ni lah. Hehehe. Hari ni mumy nak cerita sikit macam mana mumy rekodkan semua aktiviti bisness mumy. Penting sangat ni u all. Walau sekecik mana jumlah yang masuk dan keluar mesti direkodkan. Kalau tak rekod langsung itu bukan bisness namanya.

Mumy punya rekod macam mana? Mumy ada rekod pembelian yang tersimpan selamat dalam web shaklee. Semuanya adalah sulit dan selamat okey. Password mumy yang pegang😎😎😎😎😎😎.

Bila barang dah sampai maksudnya stock yang baru,mumy akan rekod dalam buku oren mumy. Kecik je,senang nak bawa pergi mana-mana. Tapi kena selalu disembunyi,sebab kakak suka kacau buku mumy tu.

Dalam buku oren tu juga,semua nota sesi pembelajaran mumy bersama mentor ada. Pergi mana-mana dapat rujuk nota mumy tu. Sebarang kemusykilan mumy boleh rujuk nota mumy tu.

Dalam buku oren mumy tu juga ada senarai nama customer yang oder barang dengan mumy dan bila mumy hantar barang tu. Taklah sistematik,tapi rekodnya ada. Boleh kita tahu kan untung rugi kita.

Barang yang selalu kena ambil orang pun mumy akan catat dalam buku tu. Kiranya favourite product of the month la hehehehe. Mumy tau,rekod mumy ni tak sistematik dan perlu diperbaiki lagi. Semua rekod ni penting terutama yang melibatkan duit. Kalau nak bisness ini yang penting sangat.

Senarai customer pun mesti disenaraikan tau. Ini boleh mudahkan kita buat follow up dengan mereka. Yela,tak kan nak buat bodoh dengan mereka kan. Customer yang sedia ada mesti dijaga supaya mereka-mereka ni sentiasa repeat oder dengan kita😊😊😊😊.

Azam tahun baru mumy,mumy nak ada sistem fail bisness mumy ni. Inilah syarikat mumy. Rekodnya perlu ada dan sistematik kan😁😁😁😁😁.

Baiklah mumy kena stop dulu. Musim cuti ni memamg sibuk je memanjang. Hehehe. Banyak aktiviti yang menyeronokkan 😊😊😊😊😊.

Apa akriviti cuti u all? Kena release tensen supaya sentiasa gembira dan awet muda. Beauty is our passion.

Saturday, 3 December 2016

Kisah Musim Hujan Yang Menggembirakan

Assalamualaikum semua. Alhamdulillah hari ni cerah dan sangat damai😊😊😊😊😊. Semalam hujan lebat sangat. Hari ni mumy nak kongsi tentang kisah musim hujan yang menggembirakan mumy. Waktu zaman kanak-kanak lah ye...

Biasalah musim hujan ni,walaupun sejuk aktiviti kanak-kanak bermain tu tak akan stop macam tu je. Mesti diteruskan. Hehehehe. U all masih ingat aktiviti main hujan waktu dulu-dulu. Best kan? Makin lebat hujan tu makin meriah rasanya. Kalau ada air bertakung ya Allah lagi heaven😊😊😊😊. Siap berenang-renang lagi dalam lumpur.

Air tu kotor ke macam milo ke...tak peduli dah time tu. Yang penting seronok. Rindu pula zaman tu kan. Macam nak jadi kanak-kanak riang balik. Tak perlu fikir apa-apa. Hehehehe.

Masih mumy ingat dulu, waktu mumy dengan adik mumy tinggal asrama. Tak silap mumy, waktu tu mumy darjah empat dan adik mumy darjah dua. Musim hujan yang tak stop. Air sungai tempat budak asrama mandi naik. Air sungai naik bukan buat budak asrama takut. Tapi tambah kegembiraan nak main.

Bila dah mandi ramai-ramai memang tak ingat dunia. Dalam hati risau juga takut lemas dan dihanyutkan arus. Memang rasa seronok sangat. Hehehe. Tengah seronok tu,haaaaaa....datang warden asrama dengan rotan. Semua kena denda😂😂😂😂. Satu asrama lagi tu.

Lepas kena denda, cepat-cepat mumy jumpa adik mumy dan buat perjanjian dengan dia supaya tak bagi tau mum dengan bab yang kami mandi sungai time banjir. Hahahaha...takut kena marah dua kali la tu.

Hmmmmm...sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh juga ke tanah. Kantoi juga cerita mandi sungai waktu banjir bila mumy demam. Demam dan tumbuh kudis dekat badan. Warden bagitau dengan bab yang mumy mandi sungai waktu banjir😱😱😱😱😱. Kantoi...waktu tu bab belum marah. Happylah konon sebab bab tak marah. Bila dah sembuh,habis kena marah😅😅😅😅.

Bila dikenang balik memang seronok. Kan bagus kalau waktu tu dah tau tentang shaklee taklah lama sangat mumy demam. Ni sampai dua minggu mumy demam. Bab dengan mum dah risau dah. Dengan kudis lagi. Hehehehe...kalau ada nutriferon mesti cepat sembuh waktu tu😊😊😊.

Apa kisah musim hujan u all? Mesti lebih best kan? Jomlah kongsi dengan mumy.

Mumy stop di sini dulu ye...hari ni mumy sibuk sikit. Jumpa lagi dalam sembang kopi akan datang ye. Jaga kesihatan dan kecantikan okey. Beauty is our passion.

Friday, 2 December 2016

Vitamin Shaklee: Suppliment Wajib Ada Masa Travel

Assalamualaikum semua. Alhamdulillah dapat baring dan rehatkan diri. Dua hari mumy jalan-jalan makan angin di Bandar Kuching. Malam yang best ni,mumy nak kongsi tentang vitamin Shaklee suppliment wajib ada masa travel. Kita travel kena sentiasa ada persediaan tau. Malang tak berbau. Kalau berbau dah lama kita elak betul tak. 😊😊😊😊😊.

Kenapa mumy perlukan vitamin masa travel? Kan berat je nak bawa. Bagi mumy tak ada yang lebih utama selain kesihatan. Kita travel untuk apa? Nak seronok-seronok kan? Nak tenangkan fikiran. Lupa semua masalah. Dekatkan diri dengan Allah. Untuk jadikan masa travel kita tu indah je tanpa ada apa-apa gangguan kesihatan,vitamin tak boleh lupa okey.

Untuk apa vitamin atau suppliment ni. Eeeeeesssshhh...penting u all, contohnya vitamin c penting untuk tingkatkan immuniti kita. Yelah,masa jalan-jalan tu kita terdedah dengan macam-macam virus atau bakteria. Belum lagi dengan radikal-radikal dan pencemaran yang ada. Semua ni boleh menjejaskan kesihatan kita. Kalau sistem pertahanan badan kita dah kuat,badan pun kuat nak lawan serangan penyakit tau.

Selain vitamin c yang mumy tak akan lupa mestilah ESP. Ya Allah, memang best dan terbaik. Badan rasa bertenaga je. Dan dapat kawal kalori kita. Memanglah kena kawal, waktu jenjalan tu ya Rabbi...makanan ada di mana-mana. Kalau perut rasa kosong je,hmmmmm...confirm melantaklah jadinya. ESP ni buat kita rasa kenyang sentiasa. Makan pun sikit-sikit tapi rasa semua jenis makanan..

Yang ni masih kes makana lagi, hehehehe. Makanan semuanya sedap bila travel ni. Bila jalan je,apa yang kita cari mesti makanan yang sedap-sedap kan? Cun lagi jumpa makanan kegemaran tambah menggila lah makan tu. Macam tadi,mumy and family pergi kedai kek lapis Sarawak. Ya Allah memang kerasukan mumy makan kek-kek tu. Semuanya ada😍😍😍😍 dan sangatlah sedap. Kalau boleh nak tinggal sana je terus. Melampau pulak mumy ni. Tapi waktu mumy menggila makan tu,mumy tak risau sebab mumy tau lelemak tu tak kena serap dalam badan. Sebab mumy makan pemecah lemak dulu sebelum menyerang kek-kek yang sedap itu.

Jangan jeles okey. Mumy tau semua kek tu sedap. Kalau nak,jom datang Kuching. Puas makan kek lapis Sarawak yang sedap😁😁😁😁.

Dah penat-penat jalan tu bila dalam kereta kena fokus juga jaga kakak dan adik yang aktif ni. Dengan aircond kereta yang sejuk tu memang sedap ja nak tidur kan. Tapi mumy tak boleh layan ngantuk tu,siapa nak tengok-tengokan kakak dan adik. Nak bagi kita fokus dan sentiasa ceria melayan anak-anak yang comel ada caranya. Vitamin Shaklee ada semuanya. Sebab tu mumy cakap,suppliment Shaklee wajib ada masa travel.

Nak bagi tidur malam tu lena dan releks macam dalam spa,sebelum.tidur kena ambil supplimen yang dapat relekskan semua organ kita. Bila jantung dan saraf kita releks maka tidur kita lena dan berkualiti. Bangun tidur pun segar bugar je. Yang paling best tambah semagat nak jalan lagi. Hehehe. Memang muny ni kaki jalan.

Esok lagi best,mumy nak pergi Pesta Sematan. Selepas tiga tahun menjadi menantu orang Sematan,barulah mumy dapat merasa Pesta Sematan ni. Tak sabarnya nak esok😂😂😂😂😂. Nak shopling la tu. Bukaah...nak cuci mata je.

Baiklah u all,mumy nak tidur dulu. Nanti banyak sel mumy cepat musnah. Tidur awal. Beauty is our passion.

Thursday, 1 December 2016

5 Kelas Cara Buat Bisness Online Dari Mentor Bisness Saya

Assalamualaikum semua. Panas sikit cuaca malam ni. Susah sikit nak tidur. Malam ni mumy nak kongsi 5 Kelas Cara Buat Bisness Online Dari Mentor Bisness mumy .Marilah mumy kongsi tentang kelas-kelas yang upline mumy pernah buat untuk mumy dan ahli kumpulan mumy ye. Itu pun nak kongsi...rugi tau kalau u all tak nak tahu😂😂😂😂. Sangat bermanfaat ni.

Banyak kelas yang mami dah buat untuk kami anak-anak mami ni. Semua kelas yang mami (upline) buat sangat-sangat bermanfaat. Dan kalau boleh,mumy tak nak tertinggal pun walau satu kelas yang beliau anjurkan.

Yang paling mengharukan lagi,kelas yang mami buat tu,tak ada bayaran pun. Kami tak ada membayar satu sen pun atas susah payah yang mami dah buat. Begitu ikhlas mami nak ajar kami supaya berjaya dalam bisness Shaklee ni.

Kelas-kelas yang mami buat ada yang online dan offline. Selalunya kelas online ni,khas untuk anak yang macam mumy ni. Jauh di sini. Di  Borneo. Hehehe. Itulah gunanya teknologikan. Semuanya dihujung jari sekarang ni. Teknologi memudahkan proses pembelajaran dan mendekatkan yang jauh. Jiwang lah pulak kan😂😂😂😂.

Antara kelas yang mami dah buat ialah kelas macam mana nak naik ranking dalam bisness ni. Alhamdulillah memang berkesan sangat kelas tu. Mumy dapat jadi assistant supervisor tau. Alhamdulillah. Sujud syukur. Ala..kecik je pun,mesti ada orang yang cakap macam tu kan. Walau pun ada orang pandang kecik je,tapi bagi mumy umpama satu anugerah yang besar tau😊😊😊😊.

Yang paling best bila mami buat kelas macam mana nak buat blog. Ya Allah best sangat-sangat. Mumy bab-bab teknikal yang macam ni memang teruk. Hehehe...lambat sikit. Waktu kelas tu,kami diajar buat pokok duit!!! Percaya tak, dah ramai ahli dalam kumpulan mumy dah berjaya buat pokok duit ni. Income dorang ni dari pokok duit ni lah. Termasuklah mami sendiri. Mami tidur pun, duit tu sedap je masuk tau. Sukanyaaaaaaa...mumy? Dalam proses duit nak masuk. Jangan jeles okey.

Tak terkira tau kelas yang mami dah buat. Satu lagi,mumy nak share. Kelas income 6 angka guna FB. Berdebar tak lutut bila baca ni. Kelas ni memang superb. Walaupun secara online tapi sangat bermanfaat dan berguna dengan mumy. Dalam kelas ni,kami diajar cara menjana duit melalui FB.

Kelas bisness melalui instagram pun ada tau. Kita semua tau kan orang suka berkumpul dan lepak dalam instagram atai IG ni. Mesti ambil peluang kalau nak bisness. Macam mana caranya? Ada mami ajar kami. Nak tau juga? Kenalah masuk kumpulan kami dulu. Tak tahu cara? Mumy boleh tolong dengan senang hati😊😊😊.

Kelas nak naikkan FB Page pun ada mami ajar dengan kami. Memang superb tau. Kalau u all nak tahu, FB Page mumy ranking pertama okey. Tak percaya? Cuba taip Pengedar Shaklee Miri. Mesti muka mumy yang comel tu akan keluar 😂😂😂😂😂😂. Kebanyakan customer mumy semuanya datang dari FB Page mumy ni. Alhamdulillah,bila page mumy dah top,deras je orang tanya tentang Shaklee. Walaupun beli satu barang je. Mumy rasa syukur sangat. Sujud syukur😊😊😊😊.

Kalau u all nak ilmu yang macam ni, kena sedia dulu duit at least 5 angka untuk bayar kelas tentang ni. Alhamdulillah,mami ni sangat permurah dengan ilmu. Ilmu itu diturunkan kepada kami anak-anaknya. Apa yang mumy nampak,mami ni punya prinsip biar kami menjadi lebih hebat dari beliau sendiri. Sebab tu mami akan buat sehabis baik supaya kami jadi lebih hebat dalam dunia shaklee ni.

Kelas secara santai tu sentiasa mami buat. Supaya kami selalu di trak yanv betul dan sentiasa fokus. Thank you mami atas semua keperhatian mami kepada kami.

Sejujurnya apa yang mami ajar dalam kelas-kelas beliau tu sangat membuahkan hasil. Bayangkan mumy baru tiga bulan dalam bisness Shaklee ni tau tapi bonus dari Shaklee dah mencecah tiga angka. Itu baru bonus. Untung harga retail mumy lagi. Alhamdulillah. Terima kasih ya Allah dengan rezeki mu ini. Terima kasih yang teramat banyak juga kepada mami.😘😘😘😘😘😘😘.

Kalau u all nak tau apa yang mumy belajar dalam setiap kelas mami tu. Jom join mumy menjadi ahli superstarshaklee. Kami memang superstar tau😊😊😊😊.

Setiap ilmu yang diberikan sangat membantu mumy untuk majukan dan kembangkan lagi bisness Shaklee mumy ni. Siapa yang berminat nak mencari income lebih tapi masih kurang ilmu, marilah bersama-sama dengan mumy untuk menggali dan mengaplikasikan semua ilmu mami tu.

Mami boleh mencapai ranking tertinggi dalam Shaklee iaitu Master Coordinator dalam tempoh masa enam bulan sahaja. Maksudnya mumy ni berguru dengan orang yang hebat😀😀😀😀😀.

Nak jadi yang hebat mumy sedia memimpin u all untuk sama-sama lebih berjaya.

Rasa terlebih semangat pulak. U all, kita kena mula ambil kolagen. Sebab kolagen dalam badan semakin lama semakin hilang tau. Tua tu memanglah pasti datang. Tapi nak tak usia tua kita masih macam belasan tahun😊. Beauty is our passion.