Friday, 2 December 2016

Vitamin Shaklee: Suppliment Wajib Ada Masa Travel

Assalamualaikum semua. Alhamdulillah dapat baring dan rehatkan diri. Dua hari mumy jalan-jalan makan angin di Bandar Kuching. Malam yang best ni,mumy nak kongsi tentang vitamin Shaklee suppliment wajib ada masa travel. Kita travel kena sentiasa ada persediaan tau. Malang tak berbau. Kalau berbau dah lama kita elak betul tak. 😊😊😊😊😊.

Kenapa mumy perlukan vitamin masa travel? Kan berat je nak bawa. Bagi mumy tak ada yang lebih utama selain kesihatan. Kita travel untuk apa? Nak seronok-seronok kan? Nak tenangkan fikiran. Lupa semua masalah. Dekatkan diri dengan Allah. Untuk jadikan masa travel kita tu indah je tanpa ada apa-apa gangguan kesihatan,vitamin tak boleh lupa okey.

Untuk apa vitamin atau suppliment ni. Eeeeeesssshhh...penting u all, contohnya vitamin c penting untuk tingkatkan immuniti kita. Yelah,masa jalan-jalan tu kita terdedah dengan macam-macam virus atau bakteria. Belum lagi dengan radikal-radikal dan pencemaran yang ada. Semua ni boleh menjejaskan kesihatan kita. Kalau sistem pertahanan badan kita dah kuat,badan pun kuat nak lawan serangan penyakit tau.

Selain vitamin c yang mumy tak akan lupa mestilah ESP. Ya Allah, memang best dan terbaik. Badan rasa bertenaga je. Dan dapat kawal kalori kita. Memanglah kena kawal, waktu jenjalan tu ya Rabbi...makanan ada di mana-mana. Kalau perut rasa kosong je,hmmmmm...confirm melantaklah jadinya. ESP ni buat kita rasa kenyang sentiasa. Makan pun sikit-sikit tapi rasa semua jenis makanan..

Yang ni masih kes makana lagi, hehehehe. Makanan semuanya sedap bila travel ni. Bila jalan je,apa yang kita cari mesti makanan yang sedap-sedap kan? Cun lagi jumpa makanan kegemaran tambah menggila lah makan tu. Macam tadi,mumy and family pergi kedai kek lapis Sarawak. Ya Allah memang kerasukan mumy makan kek-kek tu. Semuanya ada😍😍😍😍 dan sangatlah sedap. Kalau boleh nak tinggal sana je terus. Melampau pulak mumy ni. Tapi waktu mumy menggila makan tu,mumy tak risau sebab mumy tau lelemak tu tak kena serap dalam badan. Sebab mumy makan pemecah lemak dulu sebelum menyerang kek-kek yang sedap itu.

Jangan jeles okey. Mumy tau semua kek tu sedap. Kalau nak,jom datang Kuching. Puas makan kek lapis Sarawak yang sedap😁😁😁😁.

Dah penat-penat jalan tu bila dalam kereta kena fokus juga jaga kakak dan adik yang aktif ni. Dengan aircond kereta yang sejuk tu memang sedap ja nak tidur kan. Tapi mumy tak boleh layan ngantuk tu,siapa nak tengok-tengokan kakak dan adik. Nak bagi kita fokus dan sentiasa ceria melayan anak-anak yang comel ada caranya. Vitamin Shaklee ada semuanya. Sebab tu mumy cakap,suppliment Shaklee wajib ada masa travel.

Nak bagi tidur malam tu lena dan releks macam dalam spa,sebelum.tidur kena ambil supplimen yang dapat relekskan semua organ kita. Bila jantung dan saraf kita releks maka tidur kita lena dan berkualiti. Bangun tidur pun segar bugar je. Yang paling best tambah semagat nak jalan lagi. Hehehe. Memang muny ni kaki jalan.

Esok lagi best,mumy nak pergi Pesta Sematan. Selepas tiga tahun menjadi menantu orang Sematan,barulah mumy dapat merasa Pesta Sematan ni. Tak sabarnya nak esok😂😂😂😂😂. Nak shopling la tu. Bukaah...nak cuci mata je.

Baiklah u all,mumy nak tidur dulu. Nanti banyak sel mumy cepat musnah. Tidur awal. Beauty is our passion.

No comments:

Post a Comment