Set HFMD Dengan Pengedar Shaklee Miri

Assalamualaikum apa khabar semua? Alhamdulillah mumy happy sangat sebab kakak dan adik dah sembuh dari HFMD. Makanya hari ni mumy nak cerita tentang HFMD ni. Set HFMD macam mana nak dapat? Dapatkan set HFMD dari pengedar Shaklee Miri. Luar Miri pun mumy akan bantu insha Allah.

Baiklah,ceritanya bermula hari khamis dua minggu yang lepas. Kakak mengadu sakit kaki. Malar buat bunyi tengah sakit. Mumy pun satu juga tak check kaki kakak betul-betul. Pendek kata mumy just take for granted😢😢😢😢. Apa punya mumy kan. Huhuhu.

Dalam kepala mumy tu mungkin kakak kena gigit semut je. Sebab nak dijadikan cerita rumah mumy ni semua jenis semut ada. Yang bisa kepada yang tak berbisa. Yang berbau pun ada. U all tau kan,semut yg kecik halus tu. Tapi ada bau😅😅😅😅😅.

Malam tu kakak malar minum. Sikit-sikit cakap haus. Mumy sukalah sebab anak suka minum air. Tak terfikir apa-apa pun masa tu. Bila kakak dah tidur mula dah kakak batuk-batuk. Macam biasa mumy fikir yang baik-baik. Tertelan liur koooottt. Okey mumy pun tidur. Sebab esoknya plan nal turun Miri😁😁😁😁.

The next day, awal kakak bangun dan cakap kaki sakit. Mumy dah mula hairan😕😕😕😕. Mumy sapu herbal blend. Dalam hati mungkin ada nyamuk ni. Tengah busy nak besiap turun sekolah tu kakak nangis cakap sakit. Mumy pun check. Eeeeehhhh, ada bintik-bintik merah. Berdebar lah mumy waktu tu. Tapi dalam hati masih tak cakap tu HFMD. Yelah,mumy dalam hutan. Anak-anak memang terperap dalam rumah. Tak ada pergi mana-mana.

Hati dah tak tenang. Gelisah memang tak payah cakap lagi lah. Otak dah fokus dengan kakak. Mumy ambil gambar dan sent dengan adik yang kerja nurse. Adik cakap macam HFMD.  Aduh!!!! Lagi lah berombak dada mumy. Macam mana kakak dapat virus ni? Mula lah menggoggle. Hmmmm...masih tak puas hati.

Mumy call lagi kawan-kawan yang anak dorang pernah kena virus ni. Alamak...makin positif penemuan mumy.

Bila penemuan dah semakin positif makan perjalanan ke Miri terpaksa diawalkan. Nak jumpa doktor. Rasa sangat jauh untuk sampai Miri. Memang jauh pun. Tapi,nasib baik mumy ni Pengedar Shaklee Miri. Dapat bagi kakak cepat-cepat set HFMD. Sebab laju sangat abang drive. Kakak macam biaslah muntah😥😥😥.

Sampai Miri bedezup kami ke Colombia Asia. Doktor pun dengan penuh senyuman cakap ya this is HFMD Virus. Mumy pun how come? My dougther stay at home and never going out. Beside,we are in a rural area. In the middle of the jungle. Alamak!!! Speaking pulak 😂😂😂😂. Doktor pun senyum lagi. Dalam hati mesti cakap tak percaya cakap aku ni😂😂😂😂. Its normal...it can spread through air. Hmmmm...okeylah doktor you know better. Maka bermulalah sesi kuarantin untuk kakak.

Sepanjang hari mumy akan pantau bintik-bintik merah tu. Alhamdulillah set HFMD sangat membantu merencatkan virus tu. Mumy memang puji nutriferon shaklee tu. Nutriferon ada dalam set HFMD tau. Kalau u all nak tau lebih detail boleh contact mumy aka Pengedar Shaklee Miri😍😍😍😍.

Alhamdulillah dengan izinNya bintik merah tu hilang dalam masa tiga hari. Alhamdulillah. Tinggal tiga biji bintik merah dekat dalam mulut je. Tapi yang bestnya kakak tak ada nangis ke apa cuma kurang menyusu. Tapiii...makannya bertambah😂😂😂😂.

Apa pun syukur alhamdulillah. Panjang pula cerita mumy hari ni. Baiklah mumy stop dulu ya. Jumpa lagi dalam sembang kopi yang akan datang😊😊😊.

Jangan stress beauty is our passion😊😊😊.

Comments

Popular Posts